• English
X

Afterhour

Trgovac naftom poreklom iz Rusije: Ženi posle razvoda pola milijarde dolara, kuća u Londonu, Aston Martin….

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Londonski trgovac naftom i gasom, u jednoj od najvećih brakorazvodnih parnica u istoriji Engleske, mora bivšoj supruzi da plati 583 miliona dolara ili 41,5 odsto svog bogatstva.

Šezdesetjednogodišnjak, čiji identitet nije objavljen, upoznao je 44-godišnju suprugu 1989. u Moskvi gde je studirala, a venčali su se četiri godine kasnije, stoji u dokumentima suda u Londonu,prenosi mediji na Ostrvu.

Muškarac rođen na Kavkazu zaradio je golemo bogatstvo u ruskom energetskom sektoru, prodavši 2012. udeo u svojoj kompaniji za 1,37 milijardi dolara.

Njegova supruga poreklom iz istočne Evrope koja je u braku bila domaćica, postala je britanska državljanka 2000. i podizala dvoje dece u Sariju južno od Londona.

Ona je rekla da je suprugova imovina vredna više od milijarde dolara “stečena u dugom braku uz jednak doprinos obeju strana bogatstvu porodice”, stoji u presudi.

Dodala je kako joj je kuća u Londonu potrebna da bi bila blizu dvojici sinova, a vila na jugu Francuske da bi ih mogla viđati tokom letnih praznika.

Sudac je u slopu nagodbe ženi dodelio i luksuzni automobil Aston Martin vredan 300.000 funti te zbirku moderne umetnosti procenjenu na 90 miliona funti.

Bivši muž, koji ima doživotnu dozvolu boravka u Britaniji, nije osporavao odluku suda, ali je tvrdio da je ipak više od bivše supruge pridoneo porodičnom bogatstvu.

Povezane vesti

Izvor: Jutarnji list

Foto: Pixabay