• English
X

Afterhour

U ljubavi su od pre II SVETSKOG RATA i danas otkrivaju tajnu uspešnog BRAKA

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: pixabay

Jedan od najstarijih parova Velike Britanije ove godine predstavio je 77. godišnjicu braka. Džordž koji je nedavno napunio 100 i Filis (94) počeli su da se zabavljaju pre Drugog svetskog rata, a danas su za Mirror otkrili šta je za njih tajna dugoročne ljubavi.

Zvanično su u braku od 1940. godine, a pošto je u ratnim godinama vladalo siromaštvo ceremonija je bila veoma skromna i umesto medenog meseca večerali su svinjetinu i pitu sa jabukama.

Kako je Filis navela najvažnije joj je u braku oduvek bilo da njen muž bude nahranjen. Ona zna šta on voli za ručak subotom i kada u toku nedelje jede slatkiše i to je ono što ih, kako je objasnila, čini snažnima.

Zajedno su saglasni da je tajna njihovog uspešnog braka skoro osam decenija – topao obrok svakoga dana.

Njihov sin ima 73 godine i imaju dvoje unučadi i troje praunučadi. Džordž je radio sa njenim bratom i upoznali su zahvaljujući njemu. Pozvao ju je u šetnju i na čaj, a nakon što ju je otpratio kući poklonio joj je kutiju čokolade. Nedugo zatim počeli su da se zabavljaju.

Kako su ispričali nikada ne dozvole da padne mrak, a da osećaju gnev jedno prema drugom. Nikada nisu bili bogataši, ona je bila medicinska sestra, a on vatrogasac, ali je u njihovom domu uvek bilo puno ljubavi i hrane na stolu.

„Oduvek sam bila domaćica i ručak je uvek bio spreman. Nikada nismo posedovali kuću, niti kola, ali mi smatramo da smo bogati jer imamo toliko blagoslova oko nas. Imamo divnu, brižnu porodicu koja sve deli – i svi vole mog Džordža“, rekla je Filis.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife

Foto: pixabay

Piše: D.G.