U MediGroup rođena prva beba dobijena podmlađivanjem jajnika

PinterestFacebookTwitterShare

U porodilištu Opšte bolnice MediGroup rođena je prva beba primenom metode podmlađivanja jajnika. Nakon velikog broja neuspelih vantelesnih oplodnji u inostranstvu i našoj zemlji, mama ove bebe jedna je od prvih pacijentkinja Jevremove MediGroup uključenih u SEGO program podmlađivanja jajnika, koji joj je doneo dugo očekivano potomstvo.

„Posle više od 1000 beba rođenih u Medigroupu, ova beba je veoma posebna jer smo svi zajedno uložili dodatan trud za njen uspešan dolazak na svet. Ovo je na neki način i naša prva beba, koja je pokazala opravdanost svih napora uloženih u stvaranje SEGO metode“, komentariše prof. dr Ljubić.

SEGO program je osmišljen od strane tima profesora Ljubića u cilju podmladjivanja jajnika. On se primenjuje kod pacijentkinja koje žele reprodukciju, ali i u cilju podmladjivanja celog tela, sprečavanja bolesti vezanih za starenje jajnika i povećanje kvaliteta života.

Prof. dr Aleksandar Ljubić, jedan od najeminentnijih stručnjaka MediGroup, vodećeg privatnog zdravstvenog sistema, nedavno je postao i član Svetske akademije perinatalne medicine, u Khartoumu, Sudan, gde je Akademija imala zasedanje. Prof. dr Ljubić je jedini predstavnik Srbije u ovoj organizaciji koja broji svega 60 članova iz čitavog sveta i on će imati zadatak i obavezu da u ovom delu sveta utiče na ostvarivanje milenijumskih ciljeva Svetske zdravstvene organizacije – smanjenje stope smrtnosti od obolevanja majki i dece.

Podsećamo da se ove godine u Beogradu održava XIII Kongres Svetskog udruženja perinatalne medicine, čiji je prof. dr Ljubić predsednik, sa učešćem oko 3000 najeminentnijih svetskih stručnjaka.

Izvor: BIZLife