• English
X

Afterhour

Zašto je PROLEĆE najbolje godišnje doba i šta NE SMETE PROPUSTITI dok ono traje

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: pixabay

Sada i zvanično – Srećan vam prvi dan proleća! Jedva smo čekali da skinemo perjane jakne, šalove, kape i čizme i da stavimo naočare za sunce. Sada je vreme za nove pobede. Mnogima je ovo omiljeno godišnje doba, a evo i zašto je to tako.

Zaista ste srećniji

Vizuelna lepota i veći proj sunčanih sati i svetlosti utiču na lučenje seratonina u vašem mozgu koji automatski povećava vaš osećaj sreće i zadovoljstva u celom organizmu. Takođe, ljudi oko vas su nasmejani i vedri što i vas podstiče na slična osećanja.

I lepši ste

Vazduh nije više toliko suv od vetra i grejanja u kući. Hladnoća je daleko iza nas. Naša koža je vedrija, nije više suva, dobijamo ten od sunca jer dan traje duže, a kosa nam svetli. Unošenjem zdravih plodova proleća oporavljamo organizam i mršavimo.

zena-priroda-sunce-PX

Vitalnost i rekreacija

Povećava se lučenje vitamina D3 koji čini kosti snažnijim. I konačno, možete da trenirate napolju, na zdravom vazduhu. Napustite teretane i zagušljive sale za vežbanje. Idite na trčanje, vozite bicikl ili rolere i šetajte u prirodi ili pored vode.

Buđenje

Priroda se budi, sve je lepše, vedrije, i mirisnije. Obratite pažnju na optimizam koji se oko vas širi i prelepu prirodu koja pupi.

Životinje

Mnoge životinje se razmnožavaju u proleće kada hrane ima u izobilju. Ukoliko niste u mogućnosti da odete na selo ne probustite obilazak bebi Zoo vrta ovog proleća jer ćete uživati da gledate i mazite mladunce.

mace-zivotinje-PX

Zdravlje

Priroda koja se probudila daje svoje plodove što znači da počinje sezona zdravlja i salata. Vreme voća i povrća podići će vam imunitet, smanjiti kilograme i oporaviti vaš organizam od teške zimske ishrane. Takođe, vaši prozori mogu da budu širom otvoreni ceo dan što će učiniti vaše okruženje čistijim i bez mikroba i grinja.

Novi list

Još jedna stvar koja se savetuje s početkom proleća su novi počeci. Počnite malim koracima i prvenstveno organizujte veliko čišćenje koje će aktivirati vašu energiju, srediti vaš dom i um i odagnati depresiju neurednog prostora. Pobacajte nepotrebne stvari. Proleće je sezona kada imate najviše energije i ukoliko planirate nove poduhvate sada je pravo vreme za njih.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife

Foto: pixabay

Piše: D.G.