Zvezda serije “Mad Men”: “Novac je za mene samo sredstvo”

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube/Printscreen

Znate kako se kaže za novac – o njemu najviše razmišljate kada ga nemate.

Za glumca Džona Hama (Jon Hamm), novac ne predstavlja sve u životu.

Novac je za mene samo sredstvo: da platim račune i hranu,“ rekao je za magazin „Wealthsimple“. Zvezda serije „Mad Men“ takođe je istakao da novac može da vam kupi mir – ali samo do određene mere.

Nikada me nije pokretao novac – postoje mnoge važnije stvari u životu,

rekao je Ham. „Ali, kada nemate novac, to može da bude prepreka – može da oteža život, i da donese mnogo brige. Za mene, glavni razlog zbog kog imam novac jeste da otklonim sve nedaće koje donosi siromaštvo. Jednom kada otklonite sve probleme, nije više važno da li imate tonu novca ili sasvim dovoljan iznos.

Ham je govorio i o odrastanju u gradu St. Luiz u državi Misuri. Rekao je da njegova porodica „nikad nije bila bogata“ ali je imao mnogo „prijatelja koji su imali novca“. Ham, koji je godinama radio kao poslužitelj u restoranu i učitelj pre nego što je postao neko u Holivudu, rekao je da ga je kućno vaspitanje dovelo do toga da shvati da novac ne može da reši većinu životnih problema – ili bi mogao da učini zadatke kao što je rad u bašti ili čišćenje snega zanimljivim. “To su bili regularni poslići, ne baš stvarni, plaćeni poslovi, ali s vremena na vreme baka bi mi tutnula u džep nekoliko dolara. Novac nije promenio moj stav. I posle desetine godina, i dalje mrzim rad u bašti.

Ipak, kako stručnjaci kažu, deca koja redovno rade kućne poslove biće uspešnija u životu. Džon Ham mogao bi da bude dobar primer.

Izvor: BIZLife

Foto: Youtube/Printscreen

Piše: N.V.