„Ne mogu da živim bez tebe“ i ostale GREŠKE koje činimo u prvim mesecima veze

ljubav_youtubeprintscreen
PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Youtube printscreen

„Strašno sam se zaljubio u trenutku kad sam te ugledao. Kada sam se probudio, bez tebe pored mene, nedostajala si mi i osećao sam beskrajnu tugu. Molim te, nikad me ne ostavljaj.“ Ako ste emocionalno zavisna osoba, veoma je verovatno da ćete reći nešto ovako tokom prvih nekoliko meseci veze. Pre ili kasnije ćete reći nešto što će predmet vašeg obožavanja oterati od vas, a to je: „volim te“.

Nemoguće je zavoleti nekog nakon samo par meseci. Pravim osećanjima je potrebno vreme da se razviju, a ljubav se pojavljuje onda kada strast ustupi mesto mirnoj sreći. Ako izbrbljate „volim te“ prerano izgledaćete kao intenzivna, nezrela, zahtevna osoba. Videće vas kao Teda Mouzbija iz serije „Kako sam upoznao vašu majku“ koji je u Robin video majku njegove dece odmah nakon što ju je upoznao, što je dovelo do propasti.

Prevremene ljubavne izjave su neke od grešaka koje ne smete počiniti tokom tri meseca zabavljanja sa nekim. A evo i ostalih…

Posvećivanje pesama

via GIPHY

Niko ne može da odoli dobijanju papirića na kojima su ispisani stihovi pesme ili romantični citat od osobe u koju su zaljubljeni. Međutim, to ne znači da bi u kafani trebalo da otimate mikrofon od pevača i posvetite ljubavnu pesmu dragoj/dragom, ili da na karaoke večerima svima obznanite za koga pevate.

Suviše poklona

via GIPHY

I dok je uvek fin gest poslati cveće ili kupiti sitnicu koja pokazuje da ste ih pažljivo slušali, ne bi trebalo da donosite poklone svaki put kada se sa njima nalazite. Vaš partner bi se mogao osećati neprijatno jer nije siguran da li se od njega nešto očekuje zauzvrat. Sa druge strane, to može poslati pogrešan signal i mogu pomisliti da ih podmićujete da vas vole.

Zavisnost

Postoji razlika između toga kada je neko romantičan i kada je neko prosto zahtevan. Nemojte da upropastite vezu tako što ćete požurivati osećanja za koja mislite da bi trebalo da ih gajite. Čak i kao par, vi ste različite osobe koje dele nešto posebno. Ljubav podrazumeva deljenje, a ne zavisnost.

Održavanje kontakta sa bivšim

Zasnivajte svoju vezu na posvećenosti, a ne na „oznakama“. Nemojte zvati nekoga vašim partnerom ukoliko se još uvek dopisujete sa bivšim. Nema izuzetka; ako ste odlučili da ozvaničite vezu, stavite tačku na prethodne.

Ostavljanje poruka na „seen“

Prvih nekoliko meseci svaki detalj je znak za to kako će nadalje stvari funkcionisati. Ako pročitate poruku, a na nju ne odgovorite pokazuje da ste nevaspitani i nemarni. Brz odgovor je sve što je potrebno kako biste obavestili drugu osobu da vam je njihova pažnja prijala. Ukoliko ste zauzeti i dalje možete da pošaljete brzu poruku da ćete im se javiti kad budete imali vremena.

via GIPHY

Upoznavanje sa porodicom

Nekad će prerano upoznavanje vašeg partnera sa porodicom biti izuzetno neprijatno i može ih oterati od vas. Oboma treba vremena da stvorite jaku međusobnu vezu. Zadržite upoznavanje za vreme u kojem ćete hteti da jasno definišete vezu.

Laganje

Prva tri meseca su toliko iskrena i čista da se i sama pomisao na laž može činiti smešnom. Ako sada krenete da lažete kada su stvari savršene, kasnije ćete oboje imati problema, a laganje će postati osnovni element vaše veze. Ako uhvatite sebe u laži, razmislite o razlozima zbog kojih to radite jer će vam to nekad i ukazati da stvari ne funkcionišu kako ste mislili.

Ucenjivanje ljubavlju

via GIPHY

U početnim stadijumima veze, oboje još uvek upoznaje jedno drugo. Otkrivate da li ste kompatibilni ili ne. Ako stvari ne idu po planu, još imate vremena da odete, a da nikome ne polomite srce. Problem nastaje kada se jedna osoba suviše veže za drugu, do tačke ucenjivanja. Reči kao što su „ništa sam bez tebe“ i „umreću ako odeš“ su užasne“. Poštujte izbor vašeg partnera i zadržite dostojanstvo.

Izvor: BIZLife

Foto: Youtube printscreen

Piše: A. M.