Darežljivi poslodavac o kojem piše svet

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: FB

Vlasnik poslovnog carstva iz Indije ovoga će vikenda svojim zaposlenima podeliti 1260 automobila, 400 stanova i dijamantni nakit u sklopu hinduističkog festivala Divali, tokom kog radnici u drugim kompanijama obično dobijaju sitnice poput prigodnih slatkiša.

Savji Dholakia, koji vodi izuzetno uspešnu firmu za izvoz dijamanata u gradu Suratu službeno je objavio da će potrošiti 6 miliona funti kako bi svojim vernim radnicima zahvalio na predanom radu i trudu tokom poslednjih 5 godina.

“Naš cilj je da svakom od naših zaposlenih omogućimo da imaju sopstveni stan i automobil u sledećih pet godina. Zato smo počeli da delimo automobile, kuće i nakit već sada”, rekao je Dholakia, vlasnik Hare Krishna Exporta, koji zapošljava ukupno 5500 ljudi.

Ne zna se koliko njih će dobiti ovako raskošan bonus, budući da je ovaj šef iz snova već 2012. godine započeo s nagrađianjem zaposlenih. Pokloni su deo programa lojalnosti vrednog 50 milijardi rupija, odnosno 815 miliona dolara.

Tada je troje zaposlenih dobilo automobile, a 2014. godine Dholakia je podelio još 491 automobil i 207 stanova.

Kako piše Daily Mail, Hare Krishna Export je jedna od najuspešnijih kompanija u indijskom Suratu, a izvozi dijamante u čak 75 zemalja.

Jedan indijski poslodavac obradovao je svojih 1.200 radnika poklonivši im nove automobile, depozite za stanove i hiljade dolara vredan dijamantski nakit kao nagradu za lojalnost.

Trgovac dijamantima Savji Dholakia iz grada Surat, na zapadu Indije, uručio je poklone zaposlenima uoči najvećeg indijskog praznika, festivala Divali – svetlosti.

Naslovna fotografija, preuzeta sa Fejsbuk naloga ovog, kako strani mediji prenose, “najpoželjnijeg poslodavca na svetu”, nastala je prilikom jednog posebnog motivacionog susreta Dholakije sa njegovim zaposlenima. Uz sliku stoji komentar da je “ovo jedna od njegovih najomiljenijih fotografija, na kojima se vide nasmejana lica svakog dana…”

Izvor: 24sata, BIZLife

Foto: FB