Evo koliko je Srbija bezbedna za turiste

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Svetski ekonomski forum objavio je listu 136 država po stepenu rizika kojem se izlažu turisti, uključujući nasilje i terorizam, na kojoj prvo mesto zauzima Finska, dok je Srbija na 72. mestu.

Finska je najsigurnija država na svetu za turiste, na drugom mestu su Ujedinjeni Arapski Emirati, sledi Island, a najopasnija je Kolumbija.

SAD su na niskom 84. mestu iza afričkih Benina, Namibije i Alžira, a Velika Britanija je na 78. mestu iza Bocvane i Bosne i Hercegovine, prenose mediji.

Srbija se nalazi na 72. mestu, Slovenija na 17. odmah iza Švedske, Hrvatska na 24. mestu, Albanija je 46, a Makedonija 56. Najopasnija država na svetu je Kolumbija, iza Jemena i Salvadora.

Španija je najkonkurentnija država na svetu u turizmu i pripada joj titula najpristupačnije države za turiste zbog kulturnih i prirodnih bogatstava i vrhunske turističke infrastrukture.

Na listi država koje su najkonkurentnije iza Španije slede Francuska i Nemačka. Hrvatska je na 32. mestu, Slovenija 41, Srbija 95, a BiH 113.

Deset najsigurnijih država za turizam su Finska, Ujedinjeni Arapski Emirati, Island, Oman, Hong Kong, Singapur, Norveška, Švajcarska, Ruanda i Katar.

Deset najkonkurentnijih država su Španija, Francuska, Nemačka, Japan, Velika Britanija, SAD, Australija, Italija, Kanada i Švajcarska. prenose agencije.

Izvor: N1

Foto: Pixabay

Komentari 2

  1. gfgdgdg

    UAE uzas. Mogu li tamo u tangama da idem i moja devojka da se sunca bez gornjeg dela na plazi? moze Ali malo prekosutra.

  2. lala

    Idite u Hrvatsku kolima sa srpskim tablicama ili bilo kojim obeležjem Srbije. Osećaćete se ko Jevreji u Nemačkoj pod Hitlerom. A u Srbiji, na Exitu, Guči, Bg splavovima ne može se disati od Hrvatica i Hrvata. I nikada se nikome ništa nije i neće dogoditi.