Ovako Severna Koreja zove američke turiste

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: screenshot

Portparol ministra spoljnih poslova Severne Koreje pozvao je sve američke građane, ukoilko žele, da posete tu zemlju, poručivši da strani turisti nemaju razlog da strahuju za bezbednost dok su u njihovoj zemlji.

“Ne postoji bilo kakav razlog da strani turisti osećaju pretnju dok su u Severnoj Koreji, jer ona ima najstabilniji i najjači državni sistem, a mnogi strani turisti, uključujući i Amerikance, koji su posetili našu zemlju se slažu sa tim”, rekao je portparol Ministarstva spoljnih poslova za državnu novinsku agenciju KCNA.

SAD su uvele svojim državljanima zabranu putovanja u Severnu Koreju nakon smrti američkog turiste Otoa Varmbiera, koji je prethodno zadobio oštećenje mozga tokom zatočeništva u toj zemlji.

Pjongjang je pomenutu zabranu nazvao “detinjastom merom”, naglasivši da se američka administracija odnosi neprijateljski prema njihovoj zemlji.

Ovaj komentar dolazi nakon što je državni sekretar Reks Tilerson rekao da ne vidi Severnu Koreju kao neprijatelja, ali da njihov nuklearni program vidi kao pretnju.

Predsednik Donald Tramp potpisao je novi paket sankcija protiv režima u Pjongjangu. U Severnoj Koreji trenutno se nalaze tri američka državljanina koja su zatočena zbog navodnog špijuniranja i subverzivnih delatnosti.

Izvor: N1

Foto: screenshot