Skadarlija šampion gostoljublja

PinterestFacebookTwitterShare

Beogradska Skadarlija osvojila je “Zlatnu čašu gostoljublja”, u izboru najboljih turističkih destinacija jugoistočne Evrope i Mediterana za 2016, saopštio je Sacen International, međunarodni centar za razvoj turizma i ugostiteljstva.

Patrole Sacen Internationala obišle su Barselonu, Nicu, Atinu, Veneciju, Opatiju, Beč, Prag, Portorož, Poreč, Dubrovnik, Herceg Novi, Budvu, Skadar, Ohrid, Đerdap i Beograd, čime su ta turistička mesta učestvovala u trci za neku od nagrada u turizmu jugoistočne Evrope i Mediterana za 2016, saopštili su predstavnici ove organizacije.

U našem regionu Ohrid je šampion u organizaciji kulturnih događaja, Istra u vinskom turizmu, Budva u masovnom turizmu regiona, a Đerdap u etno-ekološkom turizmu.

Skadarlija je proglašena za najgostoljubivije turističko mesto regiona, Opatija vodi u banjsko-zdrastvenom turizmu, dok je Banjaluka najbolja u kontinentalnom turizmu.

Prijatno iznenađenje bio je nacionalni park Đerdap, koji je s Dunavom, rumunskom i srpskom obalom, šampion etno-ekološkog turizma u regionu jugoistočne Evrope i Mediterana.

Svečano uručenje prestižnog priznanja – turističkog oskara “Zlatno turističko srce” planirano je za kraj aprila 2017. godine u Skadarliji na otvaranju letnje turističke sezone.

Izvor: Tanjug, Agencije