5 Guglovih pitanja na intervjuu za posao koji i pametnjakoviće “stavljaju u rebus”

Gugl (Google) je postao poznat ne samo po svojim dostignućima nego i po intervjuima za posao koje nećete sresti bilo gde drugde. Intervju se može odvijati u kafeu ili preko Skajpa (Skype), a pitanja će biti teška  tako da će svaki pametnjaković morati da mozga kako bi našao odgovor. Zajedno sa sajtom Bright side smo rešili da vas testiramo i sastavimo pet najtežih pitanja koje je Gugl pitao prilikom razgovora za posao.

I BILIJARSJE KUGLE

bilijar, bilijarski sto_pixabayPostoji osam bilijarskih loptica. Jedna od njih teži malo više od drugih. Koliko merenja  biste koristili da definišete težinu loptice, a da pritom ne koristite tegove.

II DETEKTIV

sibice-pxČovek je nađen mrtav u pustinji sa šibicom u ruci. Nema tragova. Zašto i kako je umro?

III BOKALI

slavina, voda, vodovod_pixabayImate neograničeni pristup vodi i dvama teglama od 5 i 3 litra. Izmerite tačno 4 litra.

IV MEDVEDI

medved, igračka_pixabaySagradili ste kuću, sve strane gledaju na južnu stranu. Odjednom ste primetili medveda. Koje je boje.

V PILULE

tablete-pixabay.jpgDoktor je pacijentu dao četiri pilule: dve pilule od svakog tipa ne mogu da se razlikuju jedna od druge. Pacijent bi trebalo da uzima pilule u dva stadijuma: jedna pilula od svakog tipa ujutru i isti proces se ponavlja uveče. Ako promaši dozu ili ne uzme pilule, umire. Pilule su se izmešale. Kako da uzme lek i preživi?

ODGOVORI SU NA SLEDEĆOJ STRANICI.

Pregled: 1 2 | Pogledaj kao jednu stranicu

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

Piše: A. M.