6 neobičnih i zabavnih poslova koji su i dobro plaćeni

neuspeh-prosipanje-kafa-posao-PX
PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Svi mi želimo posao iz snova, i većina nas ima predstavu o tome šta bi to bilo. Svi bismo mogli da sastavimo listu nekoliko poslova koji probuđuju našu maštu, ali su neke manje poznate pozicije jednostavno privlačne. Od spavanja za novac do putovanja da biste pili čaj, ovih šest neočekivano dobrih poslova će vam napraviti zazubice…

1 Profesionalni zagrljajizagrljaj-pix

Dužnost: Da grle i maze ljude tokom jedne sesije, davajući im nežnost na profesionalan način. Ova sesija se obično obavlja u studiju, a ona se ne zaustavlja samo na grljenju – sa klijentom se može pričati, jesti, igrati šah…

Plata: Obično, dolar po minuti. Sesija traje u intervalu od 15 do 20 minuta.

Primer: Dženet Trevinjo, deli profesionalne zagrljaje u San Antoniju. Svojim klijentima naplaćuje 80 dolara po satu i provodi 20 sati nedeljno grleći ljude. Kada je u avgustu 2016. počela da radi ovaj posao povremeno, ubrzo je shvatila da postoji visoka potražnja i onda je počela da radi puno radno vreme.

2 Dubler

Dužnost: Da stoji umesto glumca/glumice pre snimanja, obično zbog tehničkih razloga koji oduzimaju vreme, kao što je osvetljenje i podešavanje kamere. Oni obično dele slične fizičke karakteristike sa glumcem koga menjaju.

Plata: Oko 33000 dolara godišnje.

Primer: Adam Brajant koji je sa Robinom Vilijamsom radio dugo godina.

3 Gumologslatkisi-lizalica-zvake-PX

Dužnost: Gumolozi probaju čokoladu i pišu utiske o novim proizvodima za kompanije koje ih proizvode. Oni igraju ključnu ulogu, posebno pri dizajniranju novih ukusa. Gumolozi imaju sposobnost da razlikuju više of 70 sastojaka u kutiji žvaka.

Plata: od 37 do 107 000 dolara godišnje, u zavisnosti od iskustva

Primer: Džesi Kifer, glavni gumolog na Kadburijevom centru za gumu u Nju Džerziju.

4 Čokolader

Dužnost: Čokolader je pre svega umetnik koji radi sa čokoladom. Oni prave razne dizajne od nje i ne bi trebalo da se mešaju sa proizvođačima čokolade čiji je posao da pretvore zrna kakaa u dobro poznate poslastice.

Plata: Prosečna godišnja plata je 21000 dolara.

Primer: Stefani Bonat koja je dobila zlatnu medalju na Internacionalnim čokoladnim nagradama 2016. godine.

5 Degustator čajazeleni caj, pixabay

Dužnost: Bukvalno, ispijanje čaja. Od degustatora čaja se očekuje da popiju i do 200 šoljica laja dnevno i moraju odlično poznavati svaku moguću vrstu čaja. Od njih se zahteva da putuju širom sveta kako bi testirali nove čajeve.

Plata: Degustatori čaja zarađuju godišnje do 38, 0000 dolara.

Primer: Sebastijan Mihaelis čiji je osećaj za ukus izvanredan. Njegov jezik sada vredi koliko i Madonine grudi, noge Hajdi Klum i osmeh Džulije Roberts.

6 Tester tobogana

Dužnost: Ovo je jedan od najboljih letnjih poslova. Ovi ljudi putuju oko sveta i voze se na uzbudljivim toboganima, padobranima… Nakon toga, oni ocenjuju vožnje na osnovu dva faktora: „najveći prasak“ i „nivo adrenalina“. Svi troškovi su pokriveni, a nema ništa bolje od plaćenog odmora, zar ne?

Plata: 30.000 dolara godišnje

Primer: Sebastijan Smit, student koji je za ovaj posao izabran između 2000 ljudi.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

Piše: A. M.

Komentari 1

  1. Vaske

    I ovo sve može da se radi u Srbiji. Mi smo veverice. I kod nas dubler zarađuje 33 iljade evra. Hah, aj bar prepisujte nešto normalno.