Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Onlajn mentor sa Oxforda za mlade u Srbiji

    "Srbija na vezi 2014" naziv je projekta onlajn mentorstva i razmene znanja s dijasporom koji treba da poveže naše najpriznatije naučnike i stručnjake iz dijaspore i najperspektivnije mlade ljude iz Srbije koji su na početku karijere.

    Omladinsko udruženje iSerbia, uz podršku Kluba privrednih novinara i Udruženja za jugoistočnu Evropu Univerziteta Oxford, pripemili su projekat, a pozivu da učestvuje u drugom krugu mentorstva odazvalo se više od 50 iskusnih mentora iz više od 60 oblasti nauke i privrede, iz prestižnih univerziteta i organizacija poput Oxforda, Barclaya, Cambridgea, ETH, Instituta Max Planck, kompanije McKinsey i drugih.

    Konkurs je otvoren za studente završnih godina fakulteta, apsolvente, postdiplomce, istraživače i svršene diplomce koji su na početku karijere s manje od pet godina profesionalnog iskustva u relevantnoj oblasti, starosti do 35 godina.

    Mladi stručnjaci, naučnici i istraživači iz Srbije imaće jedinstvenu priliku da ostvare saradnju s istaknutim kolegama iz dijaspore i s njima se konsultuju u vezi sa svojim idejama, istraživačkim radom i projektima, uvedu inovativne i savremene prakse i tako unaprede karijeru.

    Tokom projekta mentori će polaznicima prenositi najnovija znanja i prakse iz svoje oblasti, postavljati problemske zadatke, savetovati ih po pitanjima karijere, vođenja posla ili naučno-istraživačkog rada, i voditi kroz proces donošenja odluka.

    Projekat će na taj način istovremeno doprineti unapređenju ekonomskog i naučnog razvoja i zaustavljanju daljeg „odliva mozgova“.

    Program mentorstva traje šest meseci i realizuje se putem elektronske pošte, audio ili video konferencija u zavisnosti od dogovora učesnika i mentora.

    Umesto fokusa na povratak stučnjaka iz inostranstva, tragamo za alternativnim rešenjima, usredsređujemo se na razmenu, a znanje shvatamo kao najvredniju donaciju i kao pravi put za izgradnju bolje veze dijaspore sa Srbijom, rekla je jedan od idejnih tvoraca projekta Ana Ranitović, predavač na Oxfordu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE