Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    15 tajnih pravila za sve zaposlene u Diznilendu

    Magično kraljevstvo je posao iz snova za mnoge. Da li je to zaista tako proverite i sami na osnovu ovih bizarnih pravila koja moraju da poštuju svi zaposleni u Dizniju.

    1. Ukoliko naiđe ljubopitljivo dete sa gomilom pitanja ono što, kao zaposleni, nikako ne smete da odgovoririte je „ne znam“. Zato oni prolaze obimne treninge kako bi uvek imali tačne odgovore. Kada ne znaju odgovor u obavezi su da pozovu operatera i zatraže pomoć.

    2. Vi niste zaposleni. U Diznilendu nikada ne smete reći da ste osoblje ili radnik, vi ste član ekipe. Od domara do glumaca deo ste istog tima.

    3. Nikada, ni na sekund ne izlazite iz lika. Kada jednom dobijete kostim ne smete prestati da budete lik kojeg tumačite. Svaki lik ima svoju boju glasa, navike, preferencije i ukoliko ga tumačite sve što radite u toku radnog dana mora da bude gluma i da bude tačno ono što voli taj crtani junak, uključujući hranu i piće. Davanje autograma čak i okolne uobičaene priče moraju biti karakteristične za junaka što se uči kroz višesatne treninge.

    4. Zabranjeno je pokazivati nešto jednim prstom. Prvo, u nekim kulturama se to smatra nekulturnim, drugo, da bi deca bolje videla u kojem se smeru pokazuje.

    5. U Magičnom kraljevstvu ne sme biti smeća i zaposleni su dužni da ga pokupe čim ga vide ali to ne mogu da urade na jednostavan način kako bi to činili van Diznilenda. Zaustavljanje i savijanje nije dozvoljeno. Moraju da koriste swooping pokret. Nismo sigurni kako on izgleda ali svakako da i za njega postoji obuka.

    6. Članovi ekipe koji nose kostime slavnih junaka moraju veoma da liče na likove kako bi prošli audiciju. Nisu dovoljni samo šminka i kostim. Na primer, diznijeve princeze mogu da budu visoke samo između 162 i 172 centimetra.

    7. Profili na društvenim mrežama su zabranjeni. Ukoliko radite na ovom mestu nije vam dozvoljeno da o tome pričate ili postavljate fotografije što je paradoks s obzirom da radite najzanimljiviji posao na svetu.

    8. Ne smete čupati obrve. Muškarci moraju da budu ošišani tako da im kosa ne prelazi uši i pozadi da ne dodiruje kragnu. Žene moraju da imaju opranu kosu svaki dan i da vezuju pletenice ali šnale nisu dozvoljene.

    9. Pazite na svoje ponašanje. Ako postanete deo ekipe ne smete se mrštiti, koristiti mobilni telefon ili imati loše držanje.

    10. Telesne promene su zabranjene. Tetovaže i pirsing nisu dozvoljeni.

    11. Dioptrijske naočare su dozvoljene ali treba da budu „konvencionalnog“ izgleda, da nemaju logo. Marka ne treba da odvuče pažnju sa kostima ili teme, objašnjavaju iz Diznija.

    12. Ukoliko neko dete povraća, niko od zaposlenih to ne sme da izgovori na taj način. Imaju kod i moraju da kažu da dete „izbacuje proteine“, a sada to spada u „kod V“.

    13. Walt Disney nije imao nadimak i voleo je da ga zovu Walt. Zato se svi zaposleni moraju oslovljavati i nositi pločice sa imenom. Ukoliko se dva člana ekipe zovu isto jedan od njih mora da prihvati drugo ime kako ne bi došlo do zabune.

    14. Lak za nokte nije dozvoljen, a dužina noktiju mora takođe biti po propisu.

    15. Zaposlenima je tek pre tri godine dozvoljeno da imaju bradu i brkove, o čemu smo već pisali, ali oni moraju biti sređeni. Brkovi ne smeju da prelaze linije usana kao ni uglove.

    Foto: pixabay

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE