POSAO U IKEI: Za jedno radno mesto 70 kandidata

PinterestFacebookTwitterShare

Na konkurs kompanije Ikea za zapošljavanje 250 radnika u njihovoj robnoj kući u Srbiji, stiglo je 17.775 prijava.

Kompanija navodi u sopštenju da je najveći broj prijava u ovom krugu stigao iz Beograda – 13.151, a iz drugih mesta 4.624 prijave, a da su najveće interesovanje kandidati pokazali za radna mesta u odeljenju prodaje, za koja su primili skoro 7.000 prijava.

Više od 2.000 kandidata prijavilo se i za odeljenja kontakt centar u robnoj kući, zamena i povraćaj robe, prijem i dopuna robe.

Iz kompanije podsećaju da je u ovom krugu bio raspisan konkurs za 250 radnih mesta u odeljenjima prodaje, logistike, tehničkog upravljanja objektom, odnosa s kupcima, procene štete i popravke nameštaja, hrane, za kontakt centar i odeljenje za rad na kasama.

U okviru priprema za otvaranje robne kuće u Bubanj potoku, ukupno smo od septembra prošle godine objavili 300 radnih mesta i primili skoro 25.000 prijava, preciziraju u Ikei. “U narednim mesecima ćemo se posvetiti odabiru kandidata”, rekla je Jelena Roskić, menadžerka za ljudske resurse u robnoj kući Ikea u Beogradu.

U skladu sa globalnim ciljevima kompanije vezanim za promociju jednakosti, 50 odsto zaposlenih u robnoj kući u Beogradu biće žene, koje će zauzimati i polovinu svih menadžerskih pozicija, navode iz Ikee.

Robna kuća Ikea u Beogradu se otvara na leto 2017. godine, u Bubanj potoku.

Izvor: RTS, Tanjug