Izvršni direktor Gugla odgovorio sedmogodišnjoj devojčici koja se prijavila za posao

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Andy Bridgewater/Printscreen/Youtube Printscreen

Šta bi dete uradilo nakon što vidi kako izgledaju kancelarije u Silicijumskoj dolini? Prijavilo se za posao, naravno. Na kraju krajeva, to je ono što je jedna sedmogodišnja devojčica iz Velike Britanije uradila.

Kloi Bridžvoter (Chloe Bridgewater) bila je inspirisana „slikama kancelarija u Guglu“, napisao je njen otac Endi (Andy) na LinkedInu. Kloi je rukom napisala pismo tehnološkom gigantu, tj. izvršnom direktoru Sundaru Pičaiju, u kome je navela da ima veštine rada na računaru i da je zainteresovana da radi na mestu gde može da “sedi u lejzi begovima, vozi karting, i da se spušta niz tobogan.”

pismo-guglu

U tom pismu, koje je prvi objavio „Business Insider“, navela je i da dobro pliva, čita, speluje i sabira. „Moji učitelji su rekli mom tati i mojoj mami da sam veoma dobra na časovima. Tata mi je rekao da ako nastavim da budem dobra i učim, jednog dana ću moći da dobijem posao u Guglu,“ napisala je ova simpatična devojčica i dodala da ne zna šta je prijava za posao, ali da se nada da će pismo koristiti za sada. Završila je sledećim rečima: „Hvala što ste pročitali moje pismo, poslala sam samo još jedno pismo pored ovog, i to je bilo za Deda Mraza.“

Najbolji deo priče? Izvršni direktor Gugla, Sundar Pičai, joj je odgovorio. To je objavio njen otac na LinkedInu i tako je priča postala viralna.

Mislim da ako nastaviš puno da učiš i da radiš, i pratiš svoje snove, možeš da ostvariš sve što zamisliš – od rada u Guglu do plivanja na Olimpijadi!“ napisao joj je Pičai i dodao: „Radujem se da dobijem tvoju poslovnu prijavu kada završiš školu!

U tom istom LinkedInu postu Kloin otac se zahvalio „tako zauzetoj osobi koja je pronašla vremena da omogući jednoj devojčici da bude korak bliže svom snu“. Ipak, kako piše, nije siguran da li je svesna da je rad u Guglu mnogo više od vožnje kartinga i spuštanja niz tobogan.

Izvor: BIZLife

Foto: Andy Bridgewater/Printscreen/Youtube Printscreen

Piše: N.V.