Kako je izvršni direktor Gugla mislio da je “Gmail” bio šala (a ipak je dobio posao)

PinterestFacebookTwitterShare

Sundar Pičai (Sundar Pichai), izvršni direktor Gugla (Google) veoma je predan poslu. Osim kada je pre desetak godina mislio da je “Gmail” samo šala.

Pičai je bio na razgovoru za posao, 1. aprila 2004. godine, i to ubrzo nakon što je Gugl predstavio mejl servis, piše Mashable. Iako su mu, oni koji su ga intervjuisali, postavljali pitanja o Gmailu, on je, kao i mnogi drugi u to vreme, mislio da je servis jedna velika šala kompanije.

Nisam imao prilike da ga koristim (pristup Gmailu su tada imali samo oni koji su dobili pozivnicu), i mislio sam da zapravo ne postoji,” ispričao je pred 3.500 studenata, na Institutu Tehnologije u Indiji, Kharagpur (IIT-K), piše Mashable.

Na četvrtom intervjuisanju su mu pokazali kako izgleda i kako se koristi Gmail. “Tako sam im u petom krugu intervjuisanja rekao šta mislim o Gmailu, i kako bi mogao da se poboljša.” Takođe je rekao da je jedan od malobrojnih ljudi koje nije intervjuisao Leri Pejdž (Larry Page), suosnivač Gugla – što je u stvari bila sreća. “I dalje se ponekad šalim da sam dobio posao jer me Lari nije intervjuisao,” rekao je Pičai.

Izvor: BIZLife

Piše: N.V.