X

Posao

Oba kandidata su jednako kvalifikovani? EVO KO ĆE BITI ZAPOSLEN

posao-intervju-kandidati
PinterestFacebookTwitterShare

Foto: pixabay

Ne postoji laka odluka kada je zapošljavanje u pitanju. Dobrih kandidata je mnogo ali kako odlučiti kada su dva skoro identična? U pitanju je nekoliko različitih faktora koji će odlučiti.

Ovo je nekoliko stvari koje mogu da se razmatraju kada je ova tema u pitanju, a objavio ih je poznati svetski sajt Quora.

-Mogu li obojica da budu zaposleni? Ovo čak i nije toliko iscrpljivanje budžeta jer se neretko desi da neko ubrzo odustane, tako da je ovo veoma mudar potez i preventiva. Takođe, na probnom radu će ubrzo biti jasno ko je odgovarajuć kandidat. Čak iako su oba kandidata dobra, ukoliko je u pitanju kompanija u usponu oni samo mogu da doprinesu rastu. Ukoliko su dobri nije loše ući u budžet za zapošljavanje iz sledeće godine.

-Svako ima jedinstvenu prošlost, veštine i iskustva. Možda je jedna osoba bolja za jedan sektor, a druga za drugu oblast. Moguće je i da jedan od kandidata ima iskustva i znanja u oblasti koja će se tek implementirati u toj firmi.

-Ljudi takođe imaju drugačije motivacije i ambicije. Čiji ciljevi i očekivanja u karijeri se poklapaju sa šansama koje firma može da ponudi? Drugim rečima oba kandidata mogu biti odlična. Na taj način se u firmi može negovati i ići ka različitim vrednostima, ipak čija se ideologija poklopi sa politikom kuće, za korak je ispred.

-Ko će se od njih bolje uklopiti u već postojeći tim? Ponekad na ovo malo možete da utičete jer ne znate kakve su navike zaposlenih i kakva je atmosfera grupe. Za kandidate ne treba da bude začuđujuće ukoliko u samom finalu budu pozvani na ručak sa članovima tima koji treba da daju svoj sud.

-Onaj ko će uneti više različitosti i iskustva u dosadašnji tim i background firme biće onaj koji će proći dalje. Istraživanja pokazuju da timovi u kojima obiluje različitost daju bolje rezultate. Direktori to znaju.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife

Foto: pixabay

Piše: D.G.