Ovako izgleda LinkedIn poruka koja je navela direktorku da zaposli onog ko ju je poslao

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Ketrin Minsu (Kathryn Minshew), suosnivačica i izvršna direktorka sajta za zapošljavanje i saveta za karijeru „The Muse“, nije tražila nikog ko bi bio na čelu marketinga 2012. godine.

Onda je primila poruku preko LinkedIna od Eliota Bela (Elliot Bell), i predomislila se. Bel je dobio mesto direktora marketinga nekoliko meseci kasnije. Radio je za „The Muse“ četiri godine.

Evo kako izgleda poruka koju je poslao:

„Zdravo Katrin,

Posetio sam konferenciju „Women 2.0“ juče, i imao sam priliku da vidim vašu prezentaciju. Bio sam potpuno oduševljen vama, vašim timom, a najviše vašom kompanijom.
Proveo sam šest godina u Seamless.com, radeći sa izvrsnim liderima kao što je Džejson Finger (koga dobro znate). Vidim veliki potencijal u vašoj kompaniji, i voleo bih da budem deo nje na bilo koj način. Moj primarni fokus je marketing, i imam dosta iskustva u marketingu za iste korporacije i korisnike koje vi privlačite. Voleo bih da vam kažem nešto o više o tome kako bi moje veštine mogle da pomognu kompaniji da napreduje i postigne dobre rezultate.

Čestitam vam na svim vašim uspesima. I još jednom, voleo bih da pronađete vremena za razgovor sa mnom o kompaniji, i kako bih mogao da doprinesem.

Srdačan pozdrav,
Eliot.”

U intervjuu za „Business Insider“, Minsu je objasnila zbog čega je tačno ova poruka bila toliko neodoljiva:

  • Uključio je nešto lično – da je video govor na konferenciji.
  • Rekao je nešto lepo o kompaniji – da ga je njen tim potpuno oduševio.
  • Jasno je stavio do znanja da bi voleo da radi baš u kompaniji „The Muse“, a ne u nekoj drugoj.
  • Uključio je dve rečenice iz svoje radne biografije, što je bilo dovoljno informacija za nju da vidi da li bi se uklopio.
  • Pomenuo je ime „zajedničke veze“, tako da je mogla da proveri kakav je Bel stručnjak.
  • Nije pitao ništa što bi prešlo granicu kulturnog ponašanja.

Kasnije, u članku za „The Muse“, Bel je napisao da mu je bilo potrebno 2 minuta da sroči poruku. „Nikada nećete dobiti nešto ako prvo ne pitate za to. I, šta je najgore što je moglo da se desi? Ketrin nije videla mejl, nije pročitala mejl, uzvratila bi porukom, „Hvala, ne“? To bi onda značilo da ste u istoj poziciji kao ranije. Ništa ne gubite.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

Piše: N. Veljković

Komentari 1

  1. Srba

    Znači, poslao je tipičnu poruku, kao prepisanu iz bilo koje knjige sa savetima za konkurse za posao… i to ju je oduševilo?