Vojni “poziv” za 500 profesionalaca

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta/AP

Ministar odbrane Zoran Đorđević pokrenuo je proceduru za prijem još 500 profesionalnih vojnika.

Reč je o neposrednom prijemu vojnika iz evidencije regionalnih centara Ministarstva odbrane, te su potencijalni kandidati svi državljani Republike Srbije koji su dobrovoljno odslužili vojni rok sa oružjem i mlađi su od 30 godina.

To će biti prilika za zaposlenje i novim generacijama mladića i devojaka na šestomesečnom dobrovoljnom služenju vojnog roka, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Novina je da će u narednom periodu, nakon isteka ugovora ili odliva kadra po bilo kom osnovu, Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije odmah zapošljavati nove profesionalne vojnike po ubrzanoj proceduri.

Podnošenje prijava, kao i početna selekcija za zainteresovane kandidate, biće organizovani u kasarnama čije lokacije i tačan termin prijave će biti naknadno objavljeni.

Sa najboljim kandidatima zaključiće se ugovor o radu na određeno vreme i biće primljeni u profesionalnu vojnu službu na period od šest meseci, uz mogućnost produženja ugovora o radu na period od tri godine i obnavljanje ugovora do navršenih 40 godina života.

Izvor: RTS, Tanjug

Foto: Beta/AP