• English
X

Posao

Zapošljavao je u Majkrosoftu, Amazonu i Guglu – Ova 3 pitanja obavezno postavlja na razgovoru za posao

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: pixabay

Džon L. Miler ima preko 25 godina rada i doktorat u oblasti kompjuterskih nauka, a radio je u najpoznatijim svetskim gigantima. Na svom poslu često je zapošljavao nove radnika i kako kaže najviše voli da postavi ova tri laka pitanja na koje nema pravog odgovora ali izazivaju veoma korisnu diskusiju.

„Zašto ste zainteresovani za ovaj posao?“ – Kako je istakao ovo mu pomaže da razluči da li su kandidati zainteresovani za tehnike koje će koristiti, za ideju tima u kojem treba da budu, da li im je samo stalo da budu u toj firmi pa na bilo kojoj poziciji ili samo žele da imaju posao za određeni period. Ovo pomaže da ostatak intervjua stavite u određeni ram.

„Zašto želite da napustite trenutni posao?“ – Ovim pitanjem dobija se odgovor na dve stvari: Prvo, da li postoji problem na prethodnom poslu koji se može stvoriti i na novom. Drugo, da li su već odlučili da pređu ili im treba dodatni podstrek od novog poslodavca.

„Šta očekujete da dobijete time što ćete raditi ovde?“ – Na ovaj način se proveravaju obe strane. Saznaje se da li je onaj ko želi da se zaposli spreman za promenu, da li je na pravom putu, da li su njegova očekivanja realna… Tako vidite da li ih motiviše ono što mogu da postignu, zarade, nauče ili dobiju zvanje. Time se pokazuje u kom smeru kandidat želi da usmeri svoju karijeru i da li zna kuda ide ili ga samo nosi plima tržišta, rekao je Džon za Quoru.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife

Foto: pixabay

Piše: D.G.