435 miliona dinara za male i srednje firme

PinterestFacebookTwitterShare

Razvojna agencija Srbije u ponedeljak raspisuje šest konkursa namenjenih malim i srednjim preduzećima, onima koji ih tek osnivaju, ali i onima koji ih razvijaju.

Nisu isključene ni institucije, nevladin sektor, pa ni privredne komore. Ukupan fond je 435 miliona dinara, a taj novac će obezbediti od polovine do čak 70 odsto troškova privrednika, u zavisnosti od programa. Sve ovo je deo kampanje “Kreiraj život”.

Početnicima, nezaposlenima, zaposlenima, pa i onima koji posluju manje od dve godine, na raspolaganju je ukupno 120 miliona dinara za pokriće polovine troškova nabavke opreme, sirovina ili adaptaciju prostora.

Za razvoj konkurentnosti već postojećih preduzetnika, malih i srednjih firmi, odvojeno je 100 miliona dinara. Programi pokrivaju polovinu sredstava potrebnih za dobijanje međunarodnih standarda.

Institucije koje osmisle programe promocije preduzetništva mogu da ugrabe deo od 80 miliona dinara. Firmama rešenim da uvedu inovaciju opredeljeno je ukupno 30 miliona dinara, a mogu da dobiju do polovine troškova bespovratno.

Izvor: Novosti