6 najisplativijih grana industrije za započinjanje biznisa odmah

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Pixabay

Sajt Inc.com razgovarao je sa ekspertima i investitorima da bi došao do podataka koje industrije nude velike mogućnosti za nove poduhvate. Evo onih koji najviše obećavaju ove godine.

Meditacija i treninzi svesnosti i fokusiranosti

Sve više korporacija troši na programe za poboljšanje fokusa zaposlenih. Time što se ulaže u zaposlene, doprinosi se sveukupnom radu. Ako bi postojala applikacija za trening, to bi privuklo i širu publiku, mada svakome prija da vežba u prijatnom prostoru, sa još nekoliko ljudi.

Kafa ili čaj koji možete da nosite sa sobom i popijete ih odmah

Sve više ljudi voli da kupuje kafu u svojoj lokalnoj kafeteriji, ili negde blizu posla. Osim što je kupcima važno da je kafa dobrog ukusa i servirana u lepoj čaši, takođe je bitno da ne moraju mnogo da čekaju da se ohladi. Zato se pojavljuju prodavnice kafe u staklenim bocama koje mogu da se popiju odmah, a obrađene su na niskoj temperaturi. Tim procesom, koji traje nekoliko sati, dobija se kafa koja je manje gorka od tradicionalne.
Prema nekim podacima, od 2013. do 2015. godine prodaja ovih pića koja mogu da se ponesu sa sobom se utrostručila, tako da je jasno da je ovo prilično isplativa industrija.

Briga o ljubimcima

Tehnološke inovacije stalno menjaju ovu granu industrije, koja je samo u Americi procenjena na 60 milijardi dolara. Prihodi od brige i nege ljubimaca su skoro 8 milijardi dolara u 2016. godini. Prema nekim procenama ova grana industrije će rasti 7 odsto godišnje do 2021. godine.

Sintetička biologija

Zdravlje i briga o životnoj sredini povlače za sobom i interesovanje za genetski modifikovane lekove, hranu i gorivo. To su naravno veliki i skupi projekti, ali isplativost je velika, kao što je to slučaj kod kompanije „Twist Bioscience“.

„Vizuelni podaci“

Napredak u veštačkoj inteligenciji doveli su do toga da sve više kompanija radi na tumačenju vizuelnih podataka. Tehnologija, koja je privukla 522 miliona dolara u 2016. godini, može se primeniti i na dečiji razvoj, društvene medije i analizu interneta. Dobar primer jeste tehnologija unapređenog prepoznavanja lica da bi se analizirali selfiji ili pomoglo ženama da izaberu pravu frizuru ili boju kose.

Tehnologija koja pomaže pri kupovini

Zašto biste napuštali svoju dnevnu sobu da biste išli u kupovinu, kada možete da dobijete sve podatke o odeći odmah, i to na svom telefonu. Jedan od značajnijih primera je kompanija smeštena u Londonu „Iconeme“, koja je kreirala tehnologiju koja prebacuje informacije o proizvodima od lutki iz izloga do pametnih telefona kupaca.

Izvor: BIZLife

Foto: Pixabay

Piše: N.V.