Miele osnovao Venture Capital za saradnju sa startap kompanijama

PinterestFacebookTwitterShare

Kompanija Miele je decenijama oličenje dugotrajnosti i pouzdanosti u oblasti kućne tehnike, ali Miele takođe vodi i u oblastima koje su fokusirane na budućnost kao što je Smart Home ili Industrija 4.0. Inovativni poslovni modeli u oblasti električnih aparata za kuću, poslovnog ili medicinskog okruženja uklapaju se u postojeće Miele poslovne politike, a na osnovu toga, kompanija sada jača svoju podršku za nove poslove sa naprednim idejama i tehnologijama.

U cilju identifikacije i podrške ovakvog poslovanja i kako bi kapital bio na raspolaganju za nove projekte i ideje, kompanija sa sedištem u gradu Gütersloh je osnovala novu poslovnicu- Miele Venture Capital GmbH. Na ovaj način Miele grupa je u mogućnosti da koncentriše svoje projekte i da sarađuje sa startap kompanijama.

Tematski, Miele Venture Capital GmbH se fokusira na pronalaženje kreativnih rešenja koja su kompatibilna sa Miele proizvodima, uslugama, vrednostima, ali i poslovnim modelima i proizvodnim procesima. Oblici saradnje će se kretati od zajedničkih razvojnih projekata ili podrške u menadžmentu do direktnih vlasničkih udela.

Olaf Bartsch administrativni i finansijski direktoru Miele grupe, navodi da jeučestvovanje u novim tehnološkim preduzećima je strateška investicija za Miele od koje bi trebalo svi učesnici da imaju korist. Ništa drugačije ne bi odgovaralo Miele, nastavlja Bartsch.

Upravljanje Miele Venture Capital GmbH je dodeljeno Peter Hübinger-u, koji će biti odgovoran za oblast smart home i direktor elektronskih postrojenja. Dr  Christian Kluge je imenovan za šefa upravljačke kontrole, a Gernot Trettenbrein će biti internacionalni direktor za oblasti kućnih aparata. Sva trojica su registrovani kao direktori kompanija i ispunavaće ove nove dužnosti pored svojih trenutnih obaveza.

Izvor: BIZLife