Prijavite se na naš newsletter "PREGLED DANA"

Sastavljen mozaik „Čepom do osmeha” za Ginisov rekord

Humanitarno-ekološka organizacija „Čepom do osmeha”, kandidovala se za svetski rekord u veličini mozaika napravljenog od plastičnih čepova 30. septembra u Novom Sadu.

U sklapanju mozaika površine 621 kvadratni metar na centralnom trgu u Novom Sadu učestvovalo je 300 volontera iz svih krajeva Srbije, a od čepova je između ostalog napravljena i bela golubica kao simbol grada Novog Sada, kao i poznati sat sa Petrovaradinske tvrđave.

„Čepom do osmeha“ je humanitarna akcija recikliranja čepova sa ciljem obezbeđivanjem sredstava za pomoć deci sa invaliditetom, u okviru koje je do sada prikupljeno 100 tona plastičnih čepova i pomognuto osamnaestoro mališana. Kompanija NIS prepoznala je značaj ovog projekta i podržala ideju kupovinom kombija „KombiČep” u okviru programa „Zajednici zajedno“, kao i prikupljanjem više od 500.000 čepova.

Manifestacija sklapanja mozaika u organizaciji „Čepom do osmeha” je takođe veoma značajna za međunarodnu promociju Novog Sada i Srbije, posebno imajući u vidu činjenicu da je Novi Sad proglašen Evropskom prestonicom kulture za 2021. godinu.

Izvor: BIZLife

Foto: NIS

What's your reaction?

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

developed by Premium Factory. | powered by Premium Hosting
Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

MAGAZINE ONLINE