Besplatna škola tenisa u Gračanici

PinterestFacebookTwitterShare

Akcija „Sportom protiv nasilja“ posetila je Gračanicu gde su mališani uživali u trodnevnoj besplatnoj školi tenisa koju su organizovali kompanija NIS i Teniski savez Srbije (TSS).

„Teniski karavan“ obišao je Osnovnu školu „Kralj Milutin“, kao i Teniski klub „Winner“ gde je na edukativan, zdrav i zabavan način oko 600 mališana  uz pomoć stručnih trenera i opreme  prilagođene njihovom  uzrastu, odigralo svoj prvi teniski meč. Ovo je ujedno bila prilika da mali sportisti pokažu takmičarski duh, talenat i veliku zainteresovanost za „beli sport“. Na kraju druženja, kao zahvalnost za učešće i fer plej, svim učesnicima besplatne škole tenisa dodeljene su medalje i diplome.

Kompanija NIS, kao višegodišnji generalni sponzor TSS-a u okviru svog programa „Budućnost na delu “ na ovaj način se aktivno uključila kao partner Teniskog saveza, u cilju promocije zdravog života i animiranja mladih talenata.

Akcija “Sportom protiv nasilja” realizuje se u organizaciji NIS-a, Teniskog saveza Srbije (TSS), Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva omladine i sporta sa ciljem popularizacije sportskih vrednosti, kulture, nenasilja u sportu kao izuzetno važnom elementu u zdravom razvoju dece. U akciji je do sada učestvovalo više od 30 000 đaka iz preko 60 škola i gradova širom Srbije.

Izvor: BIZLife