• English
X

Nekategorisano

Novi bilans žrtava u Mančesteru: 22 stradalo, ubica mrtav

PinterestFacebookTwitterShare

Foto: Beta

Stižu novi izveštaji nakon eksplozije na koncertu američke pop zvezde Arijane Grande u Mančesteru: Stradalo 22 ljudi. Među stradalima ima dece. Ubica poginuo.

Šef mančesterske policije Jan Hopkins izjavio je jutros da je policija uverena da je napadač koji je aktivirao bombu, poginuo u eksploziji, kao i da je on sam izveo napad, prenosi britanski Gardijan. Veruje se da je on “nosio improvizovanu eksplozivnu napravu”, kao i da će istraga utvrditi da li je on bio deo neke terorističke mrež.

Mediji u Britaniji navode i da do sada još niko nije preuzeo odgovornost za napad, ali da je on možda najavljen putem društvenih mreža.

Do sada je poznato da je snažna eksplozija odjeknula sinoć oko 22.30, samo par minuta nakon što je američka zvezda napustila binu u velikoj koncertnoj areni u Mančesteru.

– Policija taj događaj tretira kao teroristički napad bombaša samoubice.

– Prema sinoćnim informacijama, stradalo je 19 mladih ljudi, dok je preko 59 osoba povređeno. Tačan broj povređenih se ne zna, jer je mnogima pomoć ukazana na licu mesta.

– Policija, antiterorističke jedinice i brojna kola hitne pomoći odmah su dojurili do arene iz koje je kuljao dim dok su prestravljeni tinejdžeri vrišteći bežali iz hale.

– Prema izjavama svedoka, odjeknula je najmanje jedna eksplozija, a neki tvrde da su se čuli i pucnji.

– Policija i specijalne jedinice su i dalje kod arene, kao i policajci sa specijalno obućenim psima.

– Svim stanovnicima je preporučeno da zaobilaze to područje.

– Britanska premijerka Tereza Mej sazvala je za danas u devet časova hitan sastanak vlade i predstavnika specijalnih antiterorističkih jedinica, navodi BBC.

Povezane vesti

Izvor: BIZLife

Foto: Beta