Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    145 opština odredilo maksimalan broj zaposlenih

    Ukupno 145 lokalnih samouprava odredilo je maksimalan broj zaposlenih i u velikoj meri pripremilo sistematizaciju radnih mesta, izjavila je ministarka državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički.

    „To je veliki posao, ali nisam spremna da govorim o detaljima i o brojkama“, rekla je Udovički, ne želeći da kaže da li je neka od lokalnih samouprava počela da deli otkaze radnicima koji su višak.

    Prema njenim rečima, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave angažovalo je dodatne radnike za obradu zahteva za otpremnine zaposlenih u javnom sektoru koji će dobiti otkaz.

    Udovički je rekla da je zadovoljna „tempom i ozbiljnošću sa kojima se pristupa racionalizaciji broja zaposlenih u javnom sektoru, bez obzira što je predizborno vreme“.

    „Pregovara se sa jednom organizacijom koja će pratiti sprovođenje celog procesa kako se ne bi stvarale zabune u javnosti“, kazala je ministarka, ističući da nisu promenjeni ciljevi te racionalizacije, iako se kasni u njenom spovođenju.

    Po programu koji Srbija ima sa Međunarodnim monetarnim fondom iz javnog sektora je do 8. februara ove godine trebalo da ode 14.500 zaposlenih, od toga više od 8.000 u republičkim organima, oko 6.000 u lokalnim samoupravama i 250 u Vojvodini.

    Procene su da u oko 30 odsto lokalnih samouprava u Srbiji nema viška zaposlenih.

    Izvor: Beta

    What's your reaction?

    Ostavite komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE