Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Lidl i Quinterra stižu u Suboticu

    Nemački lanac super marketa Lidl planira otvaranje supermarketa u Subotici, na površini od 2.000 kvadratnih metara.


    Ovaj lanac je kupio zemljište na potezu prema Paliću, a kako je rečeno, na istoj lokaciji će se paralelno graditi i šoping-centar austrijske firme Quinterra
    .

    Planirana je gradnja centra površine 10 hiljada kvadratnih metara, gde će biti smeštene prodavnice odeće i obuće poput NewYorker, C&A, Takoa i drugih robnih marki sa nešto povoljnijim cenama, kao i ugostiteljski objekti.

    Kako je najavio menadžer Kvintere Žilbert Rajterer, iako je reč o dve odvojene investicije, oba projekta će biti u potpunosti povezana kada su rokovi u pitanju.

    “U celom kompleksu biće otvoreno oko 300 radnih mesta, a Subotičani će dobiti moderan šoping centar u kome će moći da kupuju hranu, kućne potrepštine, odeću i obuću po nižim cenama i neće više morati da idu u Mađarsku zbog toga”, rekao je Rajterer.

    Prema njegovim rečima, ukupna vrednost projekta je 10 miliona evra, a gradnja oba objekta počinje u drugoj polovini ove godine.

    Gradonačelnik Saša Vučinić je izrazio zadovoljstvo što su ove dve kompanije odlučile da investiraju u Subotici. On je naglasio da je lokalna samouprava učinila sve kako bi i ovaj investitor sve potrebne dozvole dobio na vreme i u roku.

    “Lidl ima 10 hiljada objekata u Evropi. Nakon otvaranja marketa na Palićkom putu, planirano je da se otvori još nekoliko objekata na različitim lokacijama u gradu”, rekao je Vučinić, koji je dodao da će osim mogućnosti zapošljavanja, Subotičani imati i mogućnost raznovrsnije kupovine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE