Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    FEFA i Univerzitet Fordam uspostavili obrazovnu saradnju

    Fakultet za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA) u Beogradu uspostavlja obrazovnu saradnju sa Univerzitetom Fordam u Njujorku.

    Ovim povodom održana je i konferencija za štampu prilikom koje je zamenik ambasadora SAD u Beogradu, gospodin Li Licenberg izrazio zadovoljstvo povodom svečanog pokretanja programa između FEFA i Univerziteta Fordam i naglasio da je u pitanju je još jedan doprinos obrazovnoj saradnji između Srbije i SAD koja spaja naše narode.

    „Oni koji uspešno završe ovaj program će omogućiti da dođe još više američkih investicija ovde i izgraditi još napredniju Srbiju,“ izjavio je zamenik ambasadora SAD u Srbiji.

    Član Upravnog odbora Američke privredne komore u Srbiji i direktor Ernst-and-Yang u Srbiji, g. Stiven Fiš izrazio je nadu da će ova važna saradnja FEFA i Univerziteta Fordam iz Njujorka proizvesti obrazovanije mlade ljude koji mogu da se uspešno uklope u zahtevno poslovno okruženje današnjice i na taj način osnaže srpsku privredu. „To je upravo vrsta ljudi koju želimo da zapošljavamo i da sa njima ostvarimo još bolje poslovne rezultate,“ naglasio je Fiš.

    „Nakon dve godine pregovaranja, FEFA je uspela da uspostavi zvaničnu saradnju sa Univerzitetom koji je uvek u prvih dvadeset najboljih poslediplomskih programa iz finansija u Americi i na taj način pruži jedinstvenu mogućnost našim studentima da dobiju vrhunsko međunarodno obrazovanje. Posebno je značajno što ovako ugledan univerzitet, priznaje obrazovanje na poslediplomskim studijama FEFA, kao deo svog programa,“ rekla je ovim povodom prof. dr Ana Trbović dekanka FEFA.

    Prof. dr Goran Pitić, predsednik Saveta FEFA istakao je da kvalitetno obrazovanje predstavlja najvažniju komponentu u podizanju konkurentnosti pojedinca, ali i države. „Srbiji je potrebno, kako snaženje kreativnosti individua, tako i aktiviranje svih kreativnih potencijala na nivou države. Stoga, ovaj zajednički projekat u oblasti poslediplomskih studija između prestižnog američkog univerziteta Fordam i Fakulteta za ekonomiju, finansije i administraciju (FEFA), snažan je doprinos jačanju kvalitetne ponude obrazovnih programa iz oblasti finansija i pružanju mogućnosti onima, koji najkvalitetnije studije vide kao svoju šansu da napreduju u budućnosti. Sigurno je da budućnost pripada onim pojedincima i narodima, koji su obrazovanje postavili kao prioritet svojih aktivnosti,“ rekao je Pitić.

    Poslediplomcima FEFA, pružila se jedinstvena mogućnost da dobiju još jednu, prestižnu diplomu Poslovnog fakulteta Univerziteta Fordam (Fordham University Graduate Business School), koji Izveštaj o rangiranju američkih i svetskih univerziteta (U.S. News and World Report of Best Graduate Schools) stavlja na 16. mesto kada se porede univerziteti koji nude poslediplomske studije u oblasti finansija, odnosno 22. mesto za poslediplomske studije u oblasti menadžmenta. Program kreće od ove akademske godine za FEFA poslediplomce i alumni, kao i za studente koji su završili akreditovane četvorogodišnje studije iz ekonomije ili menadžmenta i koji imaju uslov da upišu drugu godinu mastera FEFA. Upis za master studije FEFA traje do 12. novembra 2012, a prijave za dodatni program koji se odvija u saradnji sa univerzitetom Fordam mogu da se dostave do 31. januara 2012. godine. Ograničen broj stipendija će biti dodeljen najboljim kandidatima (prijava za stipendije do 31. decembra 2012.). Sve pojedinosti će biti postavljene na internet adresi FEFA: www.fefa.edu.rs

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE