Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako odgovoriti na najvažnije pitanje na razgovoru za posao?

    Razgovori za posao najčešće počinju sa rečenicom – kažite nam nešto više o sebi. Svrha ovakvog pitanja pre svega je da se proveri kako kandidati reaguju u nestrukturiranim situacijama, na koji način artkulišu svoja prethodna iskustva, koliko su sigurni dok govore o njima, kao i kakav utisak bi ostavili na ljude sa kojima dolaze u kontakt tokom poslovanja. Odgovor na ovo pitanje takođe daje potencijalnom poslodavcu uvid u ono što smatrate bitnim.

    Većini ludi koji su u potrazi za poslom ovo je teško pitanje, a ono vam može pružiti mogućnost da sebe opišete u pozitivnom svetlu, istaknete svoje najznačajnije veštine, sposobnosti i fokusirate intervju na svoje najjače adute.

    Postoji mnogo načina da se na ovo pitanje tačno odgovori i samo jedan pogrešan – pitanjem „Šta želite da znate“. Ovakav odgovor može da ukaže da se niste pripremili za razgovor, ali i pretpostavku da nećete biti pripremljeni ni za posao koji bi trebalo da obavljate. Neophodno je da dobro osmislite odgovor na ovo pitanje, uvežbajte ga, a kada vam bude postavljeno postarajte se da u svom odgovoru bude i samopouzdanja i staloženosti.

    Kako bi dali pravi odgovor na ovo pitanje usredsredite se na ono što najviše interesuje potencijalnog poslodavca i istaknite svoje najvažnije uspehe.

    Najveća greška koju prave mnogi je pretpostavka da potencijalni poslodavac želi da upozna kandidata kao osobu. Ostavite za neke druge priče generalne stvari vašeg života i usredsredite se na one situacije koje mogu da pomognu u poslu za koji ste aplicirali. Poslodavca interesuje čime možete doprineti organizaciji, kako se uklapate u tim.

    Istaknite svoje najvažnije adute

    Ukoliko kažete da vas okruženje opisuje kao upornu osobu, potkrepite izjavu i nekim primerom koji će opisati kako ste uporni u postizanju vaših ciljeva.

    Budite sažeti u izlaganju

    Stručnjaci savetuju da nešto više o sebi ispričate u svega dva minuta. Budite sažeti i pomenite najvažnije tri stvari u kratkim crtama. Cilj je da zaintrigirate poslodavca.

    Ukoliko ovom pitanju pristupite ozbiljno i sa pripremom, pružićete dobar odgovor koji će vam pomoći da podesite ton i pravac ostatka intervjua.
    I.M.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE