Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Za posao u banci konkurisalo 1,7 miliona ljudi

    Najveća indijska državna banka primila je 1,7 miliona aplikacija za svega 1.500 početničkih činovničkih pozicija i obećala je da će ih sve uzeti u razmatranje, javili su danas indijski mediji.

    Predsednik Državne banke Indije (SBI) Pratip Čauduri pripisao je veliko interesovanje dobrom marketingu i atraktivnim uslovima zaposlenja, budući da su poslovi "za ceo život" u javnom sektoru Indije veoma privlačni ljudima, prenela je agencija France Press.

    "Ovog puta smo napravili dobru reklamu, opisali pozicije i paket naknada do detalja i to je privuklo mnogo pažnje", rekao je Čaudru za indijsko izdanje lista Times.

    Za pozicije u Mumbaju, banka je ponudila početne pakete od 69.000 rupija (1.270 dolara) mesečno za službenike tokom probnog perioda, plus doplatak za stanovanje, što je atraktivna ponuda u vreme visokih cena na tržištu nekretnina. Prilike za zapošljavanje u indijskom privatnom sektoru smanjene su u poslednjih 18 meseci, a privredni rast usporio je na najniži nivo u poslednjoj deceniji, zbog pada poslovnog poverenja i rasta kamatnih stopa.

    Vlada u Nju Delhiju predviđa da će privredni rast u tekućoj fiskalnoj godini, koja završava 31. marta, iznositi pet odsto, a u sledećoj šest odsto. Indijska ekonomija je prošle godine ostvarila rast od 6,2 odsto, ali je čak i ta stopa, iako visoka prema standardima zapadnih zemalja, nedovoljna da bi donela veći broj novih radnih mesta, koja su Indiji potrebna zbog brojnog mladog stanovništva.

    Premijer Indije Manmohan Sing veruje da je njegovoj zemlji potrebna stopa rasta od najmanje osam odsto da bi bilo dovoljno poslova za rastući broj stanovnika. Prema podacima vlade, devet od deset Indijaca trenutno radi u "neformalnom" sektoru, na pozicijama koje ne nude nikakvu sigurnost ni povlastice, uz često nezakonite uslove rada.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE