Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zaboravite klasične intervjue. Da biste dobili posao dobijaćete domaće zadatke

    Priprema za intervju za posao postala je ozbiljna nauka. Kako „srediti“ biografiju, kako se obući, kako se ponašati, kako i šta pričati, kako predstaviti sebe na najbolji način….o tome je napisano bezbroj studija.

    Ali i tome polako dolazi kraj. Suočavajući se sa teškim zadatkom, kako izabrati najboljeg kandidata, kao i velikim troškovima, neke kompanije odlučuju se za malo alternativnije načine da dođu do novog zaposlenog.

    U intervjuu za The New York Times, Kris Dugan direktor firme Badgevile, rekao je da njegova kompanija u cilju da dođe do najboljeg kandidata, daje domaće zadatke.

    On kaže da su u toku procesa zapošljavanja rađa mnogo predrasuda koje se javljaju u samom tom procesu, od škole koju je kandidat pohađao, do „ispoliranih“ biografija. Te predrasude padaju u vodu kada se kandidatu da olovka i papir.

    Dugan kaže da kandidatima daju zadatak i nikad ne kažu da to, na primer, moraju da urade do sutra, već pitaju kada mogu da očekuju da njihov zadatak bude gotov. Ovo je i jedan vid testa da li će kandidati svoj zadatak uraditi na vreme ili izmišljati izgovore za odugovlačenje predaje konačne verzije. Poslodavci na ovaj način vide i kako bi mogući zaposleni funkcionisao u realnim okvirima.

    Ovaj vid „intervjua“ posebno je dobar za neke više pozicije u kompaniji, jer se od kandidata može tražiti izrada plana rada u slučaju da dobije posao. Kada poslodavac dobije jedan ovakav dokument u više verzija od različitih kandidata, lakše će i odlučiti koga da angažuje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE