Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Za posao u Rusiji morate da znate bar 850 ruskih reči

    Stranci koji bi želeli da rade u Rusiji prema predlogu tamošnjeg ministarstva obrazovanja i nauke moraju da znaju najmanje 850 ruskih reči. Oni koji pretenduju na rusko državljanstvo moraju da pokažu nešto naprednije znanje koje broji 1.300 reči, pišu Novosti.

    Znanje svih onih koji bi trbuhom za kruhom da krenu put Rusije biće provereno na posebnom testu na kome moraju da pokažu da znaju da čitaju ali i razumeju tekst, a Ministarstvo obrazovanja oformiće posebne komisije. Osobe koje polože dobiće sertifikat, a ostalima će biti pružena druga šansa.

    Stručnjaci iz Centra ruskog jezika tvrde da je 850 reči dovoljno da pridošlica može da komunicira sa domaćinima. Jelena Antončuk, iz Centra ruskog jezika, objašnjava da je 400 osnovnih reči dovoljno da bi neki stranac bio u stanju da kaže osnovne stvari, ali stranim radnicima treba bar poznavanje još toliko drugih reči, da bi mogli da bolje komuniciraju sa poslodavcima.

    Poređenja radi, trogodišnje dete ima fond od 800 do 1.000 reči, a učenik trećeg razreda osnovne škole koristi oko tri hiljade reči.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE