Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Recept tri svetske kompanije: Kako da i zaposleni i gazde budu srećni i zadovoljni

    Ako želite dobar tim, zdrave odnose, odlične poslovne rezultate i „raspoložene kancelarije“ ugledajte se na tri kompanije koje su na vreme shvatile da su fizički aktivni zaposleni najzdraviji, najproduktivniji i zadovoljni.

    Progressive Insurance je američka osiguravajuća kompanija sa 25.000 zaposlenih i svaki je uključen u neki od ponuđenih programa rekreacije. Mogu da biraju između časova joge, fitnesa, mornaričkog trening programa ili mogu da odlaze kod nutricioniste ili na seanse odvikavanja od pušenja. Vodeći kadar je za veoma kratko vreme primetio veliku razliku u ponašanju zaposlenih – poboljšalo im se raspoloženje, više su se smejali i družili i bilo je drastično manje bolovanja.

    Twitter sa kancelarijom u San Francisku i hiljadu zaposlenih od samog početka neguje svoj tim različitim ponudama za rekreaciju. U ponudi su joga, pilates, Ving Čun Kung Fu i CrossFit časovi. Zaposleni mogu da odaberu i masažu kao i akupunkturu. Sve to, naravno, o trošku firme. Ajmi Obana, HR Twitter-a, tvrdi da je najvažnije da svakog dana svaki zaposleni na posao pre svega donese dobru energiju i volju da radi. U tome sigurno pomaže fizička aktivnost i briga o zdravlju.

    Kanadska telefonska kompanija Telus ima 26.000 zaposlenih na 13 lokacija širom zemlje. Ponosni su na svoje centre koji se nalaze u okviru firme u kojima postoje kardio-programi, fitnes programi, masaža kao i savetnici za psihološku pomoć. Po rečima direktorke Telus-a, Dženet Krou, ova kompanija ima strategiju pre svih strategija a to je zdravo radno okruženje.

    Možda nemate finansijskih sredstava da svojim zaposlenima obezbedite besplatnu rekreaciju, ali možda nije loše početi sa ponudom uz popuste. Stručnjaci savetuju da opipate puls svojih zaposlenih – šta je to što bi voleli da rade van posla, koje bi kurseve pohađali, koju fizičku aktivnost vole. Možda vas iznenade informacijom da bi ih najviše usrećili kulinarski časovi. Šta god to bilo, ponudite im i videćete veliku promenu u radnoj atmosferi. U pozitivnom smislu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE