Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Budite najbolji šef na svetu: Od parfema do nagrade

    Kada ste na rukovodećoj poziciji sve se broji. Morate u svakom momentu biti svesni koliki uticaj imate na svoj tim – od košulje koju ste odabrali i izbora obuće, raspoloženja, poslovnih i drugih odluka, nagrađivanja do pafema koji nosite. Ne samo da ste onaj koji odlučuje i daje zaduženja, već ste model koji treba slediti.

    Budite dobar model. Budite najbolji šef na svetu. Bilo u skrivenom kutku kancelarije, bilo vikendom ili na zajedničkom sastanku, članovi vašeg tima moraju biti ponosni na vas, njihovog šefa.

    Da li ste znali da zaposleni koji vole da dolaze na posao imaju šefove koje vole i cene? Veliki, ako ne i najveći, uticaj na njihov odnos prema poslu i obavezama imaju njihovi nadređeni. Jeste li čuli da se neko svaki dan raduje poslu, a ima šefa kojeg bi odmah zamenio da može? Takvi su retki.

    Pre svega, budite čovek koji radi sa ljudima. Maksimalno se potrudite da svoje zaposlene upoznate kako bi u poslu ispoljavali svoje kvalitete i afinitete, a ne igrali uloge koje ste vi zamislili. Navodite ih da preuzimaju odgovornost.

    Vaša je uloga da brišete barijere i dozvolite svojim ljudima da se šire u svakom smislu. Cenite svaki njihov trud i za vas će hodati i po užarenom kamenju za šta morate ukazati poštovanje i zahvalnost.

    Šefovanje prihvatite kao vrstu roditeljstva. Zaista je tako. Budite brižni, iskreni, otvoreni i bez pauze i zadrške. Dobićete mnogo za uzvrat.

    Okružite se ljudima koji su bolji od vas koji više znaju u nekim oblastima nego vi. Ne možete vi sve znati i biti najbolji u svemu. To realno niste. Vi ste vođa tima. Zato je vaš, možda najvažniji zadatak, da inspirišete i motivišete.

    Ne zaboravite da ste veoma uticajna osoba u životima vaših zaposlenih i da kvalitet njihovog života veoma zavisi od vaših postupaka.

    Kada se sve gore sabere, dobijate jednačinu po kojoj je najbolji šef na svetu saosećajan, strpljiv i emocionalno veoma inteligentan. Ako ste kao šef slabi u bilo kom elementu, učite i usavršavajte se. Sve se može naučiti, samo nemojte ljudima u svom poslovnom okruženju zagorčavati živote.

    Izvor: BIZLife

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE