Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kompanije u koje investitori imaju najviše poverenja

    Zahvaljujući raznim kontraverzama koje su potresale različite svetske kompanije, skandalima u kojima su glavne uloge igrali izvršni direktori, bankrotima i spašavanjima, investitori su izgubili poverenje u neke od najvećih kompanija, pre svega na području Amerike. Uprkos nečemu što je, sudeći prema medijskoj pažnji, postalo trend, postoje kompanije koje su model transparentnosti i integriteta.

    Kako bi fokus usmerili ka pozitivnim primerima, Forbes je u saradnji sa GMI Ratings sastavio listu kompanija u koje investitori imaju najviše poverenja. Preispitano je poslovanje više od 8.000 kompanija koje posluju na američkim berzama, i to uzimajući u obzir preko 60 kategorija procena rizika i finansijske analize.

    Svaka tri meseca kompanijama su dodeljivani AGR bodovi (računovodstveni i bodovi upravljanja rizicima), zasnovani na vlasničom modeliranju kako bi se utvrdilo ponašanje koje je istorijski imalo visoku koleraciju sa povećanjem rizika akcionara. GMI Ratings tvrdi da je uspostavio direktnu vezu između svojih AGR procena i verovatnoće negativnih događaja, kao što su odlaganje finansijskih izveštaja, podnesci za stečaj i niske cene akcija.

    Kompanije su podeljene u četiri kategorije, shodno veličini tržišnog učešća. Najvišu ocenu koja iznosi 100 bodova, ove godine nije dobila nijedna kompanija, a najbolje se kotirala softverska kompanija NetSuite sa 99 bodova.

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE