Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Facebook na sudu zbog ‘timeline’-a

    Mala kompanija iz Čikaga Timelines Inc. sa svega 1.200 registrovanih korisnika moćiće da tuži Facebook na osnovu tvrdnji da je gigant društvenih mreža zloupotrebio naziv 'timeline' koji je mala kompanija zaštitila, presudio je federalni sud u SAD.

    Još 2009. godine Timelines Inc. pokrenuo je sajt koji korisnicima omogućava istorijsko praćenje događaja korisnika mreže. Dve godine kasnije Facebook je pokrenuo svoju novu opciju pod nazivom 'timeline' koja korisnicima omogućava da istaknu detalje iz svog života, slično kao i na mreži male kompanije iz Čikaga. Nedelju dana nakon što je Facebook pokrenuo opciju, Timelines Inc. podneo je tužbu. Kompanija Marka Cukerberga tražila je odbacivanje tužbe navodeći da je 'timeline' opšta reč koja ne može biti zaštićena.

    Federalni sudija odbio je zahtev Facebooka obrazlažući odluku da je ova društvena mreža i sama vodila teške borbe sa zakonodavstvom u pokušaju da zaštiti reči 'poke' i 'like'. Shodno odluci suda, suđenje može da počne kada je i planirano – 22. aprila.

    Facebook ima oko milijardu korisnika, a glavni cilj ove kompanije je da uveća broj korisnika na tri do pet milijardi, a tome će doprineti i nova aplikacija Home za pametne telefone koja je ove sedmice predstavljena u SAD.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE