Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prevarili ste se ako ste mislili da će proći neopaženo

    Nemojte biti tako sigurni da će detalji na vašoj pojavi proći neopaženo među kolegama.

    Neboplav lak na noktima kao uspomena na vikend u kancelariji će doći u prvi plan baš kao i pogrešan izbor košulje ispod sakoa. Svakom se desi da u jutarnjoj brzini zapostavi detalje, samo nemojte sebe tešiti da ćete proći bez loših ocena.

    Neadekvatna dužina nogavica pre svega izgleda smešno. Kada planirate koje ćete pantalone nositi, mislite i o tome i koje će cipele ići uz njih. Ako je dobra dužina nogavica na štiklama, uz baletanke će se vući po zemlji što i nije reprezentativno poslovno i sa ukusom.

    Istrošena peta na cipelama, neočišćena ili pohabana neće dugo ostati skrivena ispod stola. A, šta ako vas pozovu na iznenadan sastanak i vi sednete ispred sagovornika, prekrstite noge sa cipelama u prvom planu? Kolo će voditi neuredan par vaših cipela.

    Ako ste skloni naglim promena u težini, onda i poslovnu garderobu morate prilagoditi ovakvom trendu. U tom slučaju, zaboravite na košulje koje treba da prate liniju tela. Ništa smešnije od one koja „puca“ na telu.

    Nosite pantalone ili suknju sa gajkama. Onda morate nositi i kaiš. Ako imate naviku da na kaiš ujutru zaboravite, onda ne kupujte ni garderobu sa gajkama.

    Raskošan nakit ne može da prođe naopaženo ma koliko vi to želeli. Da ne bi po kancelariji nakit nosio vas, a ne vi njega, par minđuša, po jedna diskretna narukvica na svakoj ruci i diskretna ogrlica može se nazvati primerenim ukrasima za poslovni dan.

    Šake i nokti uvek idu u prvi plan. Zaobiđite neonske boje lakova, preduge nokte koji privlače pažnju i neuredne zanoktice. Nokti govore više jezika, da znate.

    Pre nego što izađete iz kuće proverite da i vam gumica za kosu nije ostala na ručnom zglobu, da na zubima nemate ostatke doručka ili karmina, da vam nije pukla čarapa ili da vaš sako ima jedno dugme manje. O detaljima se ne može raspravljati.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE