Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Najpoznatiji citati Margaret Tačer

    Bivša britanska premijerka Margaret Tačer preminula je u ponedeljak u 87. godini. Bila je premijerka od 1979. do 1990. i prva žena koja je obavljala tu dužnost u Velikoj Britaniji.

    Margaret Tačer bila je jedna od najviše citiranih političara u poslednjih nekoliko godina. Njen smisao za humor i oštri stavovi o socijalizmu pomogli su joj da učvrsti svoju reputaciju ’čelične dame’. Business Insider, ovim povodom, sastavio je listu nekih od najboljih citata.

    ’Mislim da dok sam ja živa premijer neće biti žena.’ BBC, 5. mart 1975.

    ’Ako torijevac ne veruje da je privatna svojina jedan od glavnih bedema individualne slobode, onda je bolje da postane socijalista i završi sa tim.’ Daily Telegraph, 30. januar 1975.

    ’Rusi su usredsređeni na svetsku dominaciju i vrlo brzo stiču sve što im je neophodno da postanu najmoćnija imperija koju je svet ikada video. Ljudi u politbirou ne moraju da brinu o kretanju javnog mnjenja. Ulaganje u oružje im je ispred investicija u proizvodnju robe, dok je nama sve važnije od oružja. Oni znaju da su super sila, ali samo u jednom smislu – vojnom. Oni su neuspeh u ljudskom i ekonomskom smislu.’ Govor na osnovu kojeg su je Rusi nazvali Gvozdenom damom, 19. januar 1976.

    ’Socijalističke vlade tradicionalno prave finansijski haos. Uvek im ponestane tuđ novac. To je karakteristično za njih.’ Govor, 5. februar 1976.

    ’Peniji ne padaju s neba,moraju se zaraditi ovde na zemlji.’ Govor, 12. novembar 1979.

    ’Niko se ne bi setio dobrog samarićanina da je imao samo dobre namere; imao je i novac.’ Weekend World 6. januar 1980.

    ’Ekonomija je metod; cilj je promena srca i duše.’ Sunday Times, 1. maj 1981.

    ’Stupila sam na funkciju sa jednom namerom – da Britaniju od zavisnog dovedem do samostalnog društva; iz ’dajte mi’ do ’uradite sami’ nacije.’ Govor 8. februar 1984.

    ’Bilo je to divno jutro. Nismo imali mnogo lepih dana. Sunce se tek promaljalo kroz vitraže i padalo na cveće preko puta crkve i palo mi je na pamet da je to dan koji nije trebalo da vidim.’ Channel 4, 15. oktobar 1984. nakon pokušaja atentata od strane IRA

    ’Dopada mi se gospodin Gorbačov. Možemo da poslujemo zajedno.’ BBC 17. decembar 1984.

    'Ne. Ne. Ne.' Obraćanje u donjem domu Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva, 30. oktobar 1990.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE