Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Turistička ponuda Srbije na sajmu u Pekingu

    Turistička organizacija Srbije (TOS) predstaviće turističku ponudu zemlje na Međunarodnom sajmu turizma (COTTM) koji danas počinje u Pekingu, saopšteno je iz nacionalne turiostičke organizacije.

    Na sajmu, koji će trajati do 11. aprila, TOS će nastupiti zajedno sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore. U TOS-u je zaključeno da se najbolji promotivni efekti postižu ulaganjem zajedničkih napora zemalja regiona u promociju i prodaju zajedničkog turističkog proizvoda.

    Takav sud donet je na osnovu istraživanja koja pokazuju da prosečni kineski turista u toku odmora najčešće poseti veći broj destinacija, navodi se u saopštenju. Za novinare i turoperatere TOS će prirediti Srpsko veče u restoranu u centru Pekinga, gde će u neposrednoj atmosferi sugerisati prisustvo Srbije kao destinacije u regionalnim itinererima.

    Međunarodni sajam turizma u Pekingu održava se deveti put okuplja predstavnike  turističke industrije u svetu, kojima nudi mogućnost umrežavanja, pokretanja poslovanja, držanja koraka s tržišnim trendovima i pruža platformu za kontakt sa ključnim kineskim turoperaterima. U izveštaju Svetske turističke organizacije (UNWTO) navedeno je da je obim međunarodnih putovanja kineskih putnika porastao sa 10 miliona u 2000. na 83 miliona u 2012. godini.

    Iste godine Kinezi su potrošili rekordnih 102 milijarde američkih dolara na međunarodna putovanja, ili za 40 odsto više nego 2010, najviše od svih inostranih turista na svetu. Razlozi za to su ubrzana urbanizacija, rast prihoda i tamošnje valute, kao i popuštanje državnih restrikcija na putovanja.

    Srbiju je u 2012. godini posetilo 38 odsto više kineskih turista u odnosu na 2011, prema podacima Zavoda za statistiku, dok je u periodu januar-februar 2013. godine zabeležen porast broja kineskih turista od čak 42 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE