Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Da niste preskupo obučeni za svoju poziciju?

    Kažu da žene odlično vide detalje pogotovo ako su to nazivi firmi na torbama, naočarima, cipelama. Isto to vide i muškarci, samo o tome ne pričaju. U svakom slučaju, u svakoj kancelariji posle nekog vemena kolege dobro znaju „odevni repertoar“ drugih i sigurno imaju komentar na svaki od njih. Najviše pažnje u svakodnevnom kancelarijskom oblačenju privlače robne marke i svako zna na čijem će se ramenu naći Gucci torba ili na nosu Chanel naočare

    Šta biste pomislili da se vašem poslovnom timu pridruži žena od svojih tridesetak na mestu kancelarijskog službenika ili nižeg menadžera koja na sebi ima garderobu i prateće detalje u vrednosti vaše godišnje plate?

    Prvo, iz bogate je porodice ili je dobro udata.
    Drugo, sigurno ne radi za novac pošto ga očigledno ima.

    Nakon ove konstatacije neki dobijaju povremene napade ljubomore i zavisti, zanima ih kako ona sebi to može da priušti, ali u neku ruku je i poštuju jer se „dobro nosi“.

    Treba naći meru u pokazivanju novčanog stanja kada su ovakve poslovne okolnosti. Ako možete sebi da priuštite firmirane torbe i cipele, trudite se da nosite komade koji to ne pokazuju toliko dierektno velikim slovima i znacima. Ili, ako ne želite da odustanete, bar javno recite da je lažnjak to što nosite. Većina će odahnuti.

    Slično je i sa onima koji više zarađuju, a ne oblače se u skladu sa svojim primanjima. Ovo neće promaći zaposlenima i neće se uzdržati od komentara „Vidi ga u ritama, a toliko zarađuje!“.

    Nađite meru. Oblačite se u skladu sa svojim primanjima na poslu na kojem ste trenutno. Ali, ako ste se vrlo ozbiljno namerili na neku od visokih funkcija ili možda planirate da postanete partner u firmi, onda samo napred. Gucci, Chanel, Dior ili Louis Vuitton pod mišku i srećno u osvajanju novih vrhova.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE