Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Sledeće nedelje plan restrukturiranja Srbijagasa

    Plan restrukturiranja javnog preduzeća "Srbijagas" biće predstavljen javnosti sledeće nedelje, najavila je ministarka energetike Srbije Zorana Mihajlović.

    "Ministarstvo energetike pripremilo je ozbiljan plan za restrukturiranje 'Srbijagasa' koji je usklađen sa interesima potrošača i energetskom bezbednošću Srbije", rekla je Mihajlovićeva na proslavi Dana privrednog društava RIO Kostolac u Viminacijumu. Ona nije želela da iznosi detalje plana nove organizacije poslovanja "Srbijagasa".

    Beogradski mediji su objavili da je Ministarstvo energetike predložilo ukidanje "Srbijagasa", što su predstavnici tog ministarstva negirali.

    Planirana je, kako je objašnjeno u Ministarstvu energetike, transformacija "Srbijagasa", kako bi iz njega bile izdvojene pojedine delatnosti, kao što su transport i podzemna skladišta gasa.

    Generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bjatović je rekao da nije učestvoavo u pripremi plana restrukturiranja kompanije i najavio da će Vladi dostaviti mišljenje o pripremljenom predlogu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE