Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    O čemu prečesto razmišljate?

    Kakve su vam misli, takav vam je i život. Kako sa sobom razgovarate, tako vam i dani protiču. Ako sada odmahujete glavom sa nevericom, niste u pravu. Ako su ovo za vas samo fraze, opet grešite. Niste zadovoljni svojom trenutnom situacijom zato što upravo ovako razmišljate:

    Želite da budete neko drugi. Prihvatite ko ste, gde ste i odakle ste. Niste ono što drugi misle da ste i niste proizvod trendova. Na ovom svetu je toliko mogućnosti da pokažete ko ste.

    Stalno mislite o onome što nemate. Mislite o svemu što imate i imaćete još. Budite srećni zbog toga.

    Mislite o svojim strahovima. Oni su najveće kočnice i najveći neprijatelji koji vas odvlače od svega što želite. Razmišljajući o strahovima dajete im moć. Misli „Šta ako se ovo desi, šta ako se desi ono?“, „Ne želim da mi se to desi!“ ne ostavljaju prostora da se ipak desi ono što želite.

    Mislite o starim greškama. Bilo je grešaka i biće ih, ali ovo sada je sasvim novo i daje priliku da uradite ispravne stvari. Ako mislite da pišete nova poglavlja svog života, stara morate zatvoriti.

    Mislite o starim ranama. Sve što se preživeli i što je bolelo učinilo vas je samo mudrijim i zrelijim. Ne vraćajte se na stare rane i loše osećaje koje ste preživeli. Samo razumite zašto ste se tada tako osećali, šta treba da naučite i zašto vam više takvam stanja ne trebaju.

    Maštate, a ništa ne preduzimate. To je kao da vozite svoje snove, a niste upalili motor. Nigde nećete stići. Ostaćete u mestu sa svojim snovima. Uradite malo, šta god, samo se pomerite u nekom pravcu.

    Kontrolišete i kontrolišete. Mislite neprestano o situacijama koje vas izbacuju iz takta jer nad njima nemate kontrolu. Neke stvari ne možete kontrolisati. Pustite neka idu svojim tokom, neka se dešavaju.

    Mislite o tome kako biste voleli da budete na nekom drugom mestu, u neko drugo vreme. Znajte da ste upravo ovde i sada tamo gde treba da budete, a gde ćete biti sutra…

    Mislite kako da impersionirate druge, često pogrešne ljude. Prvo, ne možete da impresionirate sve oko sebe. Nemoguća je misija. Ako i mislite da ostavite utisak na neke ljude, pre svega impresionirajte sebe. Ostali dolaze sami.

    Mislite ’veliko’. Blago vama ako imate vizije i velike ideje. Ali, ako o njima mislite kao takvim, velikim na mislima će i ostati. Razbijte veliku sliku u manje koje je daleko lakše realizovati i ostvarićete na kraju vašu viziju u realnom svetu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE