Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Telenor i Societe Generale preuzimaju KBC banku

    Kompanija Telenor Srbija postigla je sporazum sa KBC Grupom o akviziciji KBC Banke. Prema dogovoru, Telenor će kupiti 100 odsto udela u KBC Banci, dok će Societe Generale Banka preuzeti portfolio klijenata KBC Banke koji podrazumeva 81.000 fizičkih lica, preduzetnika, malih i srednjih preduzeća.

    Gilles Verseils, zamenik izvršnog direktora Societe Generale Srbija, Frederic Coin, predsednik Izvršnog odbora SG banke Srbije, Guy Libot KBC Global servis, Francis Renard – član Izvršnog komiteta KBC banke, Avram Milenković, predsednik Izvršnog odbora KBC banke u Beogradu

    Kompanija Telenor Srbija želi da korisnicima u Srbiji donese napredne mobilne finansijske usluge, a kupovina KBC Banke najvažniji je korak u ovom procesu. U Telenoru procenjuju da će ova investicija podržati ekonomski rast Srbije i uvesti atraktivne mobilne finansijske usluge na tržište.

    Kako ističu u Societe Generale banci ova transakcija je ključna karika u razvoju na srpskom tržištu, kada se radi o segmentu poslovanja sa stanovništvom, preduzetnicima i malim i srednjim preduzećima.

    Ovaj sporazum poklopio se sa odlukom KBC Grupe i Evropske komisije iz 2009. godine po kojoj KBC treba da napusti tržište Srbije.

    „Između tri potencijalne strateške opcije, odlučili smo se za akviziciju banke, jer se ovo rešenje najbolje uklapa u našu strategiju i omogućava najbrži izlazak na tržište. Duboko smo uvereni da će mobilne finansijske usluge doneti nova i atraktivna bankarska rešenja građanima Srbije i želimo da u ovom procesu uzmemo aktivnu ulogu. Kada otvorimo novu Telenor banku, ponudićemo korisnicima u Srbiji inovativne mobilne bankarske usluge, evropskog standarda i kvaliteta, jednostavne za korišćenje i dostupne u svakom trenutku i sa svakog mesta”, izjavio je Uve Fredhajm, generalni direktor Telenora Srbija.

    Po zaključivanju transakcije i nakon što Telenor Srbija postane novi vlasnik KBC Banke, Telenor će kreirati novi način poslovanja koji će podržati strateške ambicije u oblasti mobilnih finansijskih usluga.

    „Imajući u vidu odluku KBC-a da napusti srpsko tržište, kupovinom KBC Banke obezbedićemo posao za određen broj zaposlenih. Kada zvanično postanemo vlasnik KBC Banke, uspostavićemo fer i transparentan proces imenovanja, zasnovan na budućim potrebama poslovanja i neophodnim kvalifikacijama. U skladu sa ovim procesom, sprovešćemo reorganizaciju kroz preraspodelu kadrova, prirodan odliv i dobrovoljni odlazak“, rekao je Uve Fredhajm.

    Tokom prelaznog perioda, koji će trajati nekoliko meseci, klijenti će i dalje moći da koriste sve proizvode koje su do sada koristili u KBC banci, uz isti nivo profesionalnosti i kvaliteta usluge. Klijenti KBC banke pravovremeno će dobiti sve potrebne informacije i neophodnu pomoć, kako bi prebacili svoje bankarske proizvode u Societe Generale banku Srbija. 

    Transakciju tek treba da odobre Narodna Banka Srbije i Komisija za zaštitu konkurencije.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE