Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Moguće je od pisanja zaraditi milione. Ovo su primeri…

    Da li je pisanje unosan biznis, da li su američki autori povlašćeniji, da li je veća zarada ako se pišu ljubavni romani ili krimići ili popularna psihologija – sve su to pitanja o kojima vredi diskutovati. Ipak, činjanica je da na svetu ima pisaca koji zarađuju milione. Dakle, moguće je.

    Koji su pisci najviše zaradili 2012. godine?

    James Patterson je prošle godine zaradio 94 milona dolara. Poznat je po atraktivnim krimi romanima sa glavnim likom koji je forenzički psiholog. Mnogi se ne iznenađuju ovoj zaradi jer je za jednu godinu izdao čak 13 romana. Ipak, 94 miliona je 94 miliona. Jedan od saveta pisca milionera verovatno bi bio „Pišite što više i izdajte što više“.

    Stephen King je čuveni pisac milioner koji je prošle godine zaradio 39 miliona. Njegova karijera je počela pre blizu 40 godina čuvenim romanom ’Keri’i ekranizacijom istog. Do sada je prodato oko 350 miliona njegovih romana od kojih su noviji ’11/22/63’, (’Dark Tower’ serija) i ’Joyland’.

    Janet Evanovich zaradila je 33 miliona dolara. Autorka je čuvene serije romana o Stephanie Plum, agnenta za kaucije.

    John Grisham, planetarno poznat po svojim trilerima inkasirao je 26 miliona dolara. Najnoviji roman je ’Calico Joe’.

    Jeff Kinney je poznat po seriji romana ’Dnevnik jednog šonjavka’. Greg Heffley je glavni akter, u Americi omiljen dečji lik. Kinney je prošle godine zaradio 25 miliona.

    Bill O’Reilly je svojim romanom ’Killing Lincoln’ prošle godine zaradio 24 miliona.

    Nora Roberts je među najplaćenijim piscima prva koja nije u svetu trilera – piše romane romantične sadržine. Pred kraj 2012. izdala je dva romana i zaradila 23 miliona dolara.

    Danielle Steel je velika zvezda romantičnih tematika. Mnoge njene knjige su ekranizovane što joj je donelo veliku zaradu. Prošle godine zaradila je 23 miliona dolara.

    Suzanne Collins je autorka uspešne trilogije ’Igre gladi’. Zaradila je 20 miliona.

    Dean Koontz je još jedan majstor trilera čiji su romani traženi za ekranizacije. Njegova serija romana ’Odd Thomas’ očekuje još jedan nastavak ove godine. Inkasirao je od svog pisanja 19 miliona.

    J.K.Rowling, autorka serije knjiga o dečaku čarobnjaku imena Harry Potter, zaradila je 17 miliona u 2012.

    George M.M. Martin i čuvena ’Igra Prestola’, kao prva u seriji romana, i danas je izvor za snimanje televizijske serije koja se prikazuje na HBO kanalu. Po Martinovim rečima, javnost može da očekuje još dva romana u okviru serije. Zaradio je 15 miliona dolara.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE