Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Finansije prepreka ka većoj mobilnosti mladih

    Ukidanje viza doprinelo je otvaranju granica, ali zbog loše finansijske situacije nema dovoljne mobilnosti mladih u Srbiji, istakla je ministarka omladine i sporta Alisa Marić.

    "Mobilnost mladih dovodi do širenja svesti o različitosti društva i doprinosi toleranciji između naroda. Ona čini da mladi ne budu pasivni i upućuje ih na zajedničku aktivnost sa vršnjacima. Ukidanje viza doprinelo je otvaranju naših granica i otklonilo važnu barijeru na putu mobilnosti mladih, ali to ipak nije zaživelo zbog materijalnih uslova", rekla je Marićeva na otvaranju međunarodne konferencije "Mobilnost mladih – perspektive održivog turizma u regionu" u beogradskom "Metropolu".

    Ministarka je dodala da temu skupa smatra izuzetno važnom za mlade u Srbiji, ali i šire.

    "Ministarstvo pruža podršku kroz projekte i donacije i nastoji da sve informacije o mogućnostima za mlade učini vidljivim i plasira ih do što većeg broja korisnika", navela je Marićeva.

    Na konferenciji će učestovati 40 predstavnika Saveta Evrope, Centralno-evropske inicijative, ministarstava i agencija za mlade u regionu, kao i Evropske asocijacije omladinskih kartica.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE