Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Dobar preduzetnik mora biti malo lud

    Njujorški investitor Fred Wilson, suosnivač Union Squre Ventures-a, tokom karijere povukao je niz dobrih poslovnih poteza. Nedavno je svoja iskustva podelio sa širom publikom, na TechCrunch-u u Njujorku,i otkrio kako smatra da dobar preduzetnik mora biti malo lud.

    Govoreći o "ludosti" preduzetnika, Wilson je naglasio kako "ne želite psihopate, iako se i to događa" nego nekoga ko je "lud ali mentalno zdrav".

    "Kako bi stvari videli drugačije morate biti malo drugačije 'spojeni'", izjavio je Wilson.

    Kada je reč o predstavljanju projekta potencijalnim investitorima, Wilson svetuje da treba odmah preći na stvar. Najveću grešku preduzetnici će napraviti ako kreu da prepričavaju projekat ’nadugo i naširoko’.

    Njujorški investitor takođe upozorava da ne treba demonstrirati proizvod za koji niste sigurni da li će raditi. Preduzetnicima koji pokušavaju da privuku ulagače savetuje da pre predstavljanja proizvoda ne pričaju o njemu 20 minuta. Proizvod treba pokazivati 20 minuta i ujedno objasniti o čemu se radi.

    Kako biste bili efikasni i koncizni mnogo je bolje da umesto prezentacije od 20 strana, predstavite samo jednu izvsrnu stranicu koja dobro objašnjava proizvod.

    Investirao je u brojne tehnološke kompanije poput Twitter-a, Foursquare-a,Timblr-a koji će najverovatnije za milijardu dolara preuzeti Yahoo, na listi njegovih investicija našla se i Zynga, kompanija koja pravi kompjuterske igrice koje se igraju na društvenim mrežama. Finansirao je i Kickstarter, kompaniju koja nudi alate za prikupljanje sredstava za kreativne projekte putem masovnog finansiranja donacijama malih iznosa, koji omogućavaju donatorima da na neki način budu deo projekta.

     

     

     

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE