Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Agroživ u pregovorima o partnerstvu

    Kompanija Agroživ vodi pregovore je oko strateškog partnerstva sa kompanijom Veronesi iz Italije, apsolutnim liderom u oblasti živinarstva u Evropi.

    U razgovorima su učestvovali vlasnici i direktori Veronesija, što jasno svedoči koliko su u toj italijanskoj kompaniji zainteresovani za poslovni aranžman sa Agroživom, izjavio je direktor Agroživa Predrag Amižić i dodao da bi taj ugovor mogao bi biti potpisan do kraja godine.

    Prema njegovim rečima italijanska kompanija je uvidela da preko saradnje sa Agroživom može lakše da dođe do tržista Rusije, Belorusije i Ukrajine i da je to, kako je rekao, velika prednost kompanije koja trenutno pokriva 55 odsto tržišta živinskog mesa i prerađevina u Srbiji.

    Naši potencijalni strateški partneri imaju velike planove, i ukoliko dođe do saradnje namera im je da u startu proizvodnju sa postojećih deset miliona povećaju na 30 miliona brojlera, rekao je Amižić i pozvao mlade ljude da krenu u otvaranje živinarskih farmi jer će, ukoliko dođe do saradnje sa Italijanima biti potreban ogroman broj kooperanata.

    Pročitajte i>>>Italijani preuzimaju Agroživ?

    Agroživ se trenutno u nalazi u izuzetno teškoj situaciji i jedina šansa za opstanak je Fond za razvoj Republike Srbije koji bi trebalo da sa pet miliona evra finasira tu Kompaniju, zaključio je Amižić na konferenciji za novinare na Poljoprivrednom sajmu u Novom Sadu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE