Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Delegacija Jata pregovara sa Etihadom

    Delegacija Jat airwaysa otputovala je u posetu Etihadu, na razgovore u avio-kompaniji Ujedinjenih Arapskih Emirata čiji su stručnjaci prethodnih mesec dana „češljali” poslovne knjige domaćeg avioprevoznika.

    Očekuju se plodniji razgovori o mogućnostima saradnje, jer Etihad sada ima više saznanja o našoj avio-kompaniji, piše Politika, ali podseća da je prilikom nedavne posete Beogradu rukovodstvo Etihada jasno reklo da je njihov posao da osiguraju profitabilne letove i da je o strateškom partnerstvu još rano govoriti.

    Takođe, iz te kompanije su rekli da, ukoliko dođe do strateškog partnerstva, dug Jata od oko 170 miliona evra moraju preuzmu poreski obveznici u Srbiji.

    Ekonomista Milan Kovačević smatra da ukoliko da država preuzme dug Jata i reši nerealizovani posao sa Airbusom za koji je uplaćen avans, strateško partnerstvo sa Etihadom je moguće.

    Zaposleni kažu da se za sada u kompaniji sve odvija normalno. Plate su redovne, dok se, saznaje Politika, za socijalni program i dobrovoljni odlazak iz kompanije uz otpremnine prijavilo svega oko 90 zaposlenih.

    U našem nacionalnom avio-prevozniku, prema najnovijim podacima Agencije za privredne registre, koji se odnose na 2012. godinu, ima 1.243 zaposlena, a u toku prošle godine zabeležen je gubitak od 3,68 milijardi dinara, što je za oko 300 miliona više nego u 2011.

    Dodatni, već poznati problem Jata je i flota koja, osim što je malobrojna, usled čestih kvarova i kasni s letovima, a najnovije kašnjenje je zabeleženo na letu iz Amsterdama kada su putnici čekali 24 sata da avion poleti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE